6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kaymakamlar ve ilgili daire müdürleri hazır bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gerekli tedbirlerin alınması konusunda yetkililere talimatlar veren Vali Azizoğlu, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde önlemlerin alınmasını istedi.

“Kimsenin burnu dahi kanamasın, herkesailesine ve sevdiklerine sağ salim ulaşsın” diyen Vali Seyfettin Azizoğlu, “Emniyet ve jandarma ekiplerimizle trafik ve diğer konularda gerekli tedbirleri alıp, vatandaşımızın huzurlu bir bayram geçirmesini sağlayacağız. Hassas bölgelerde trafik ekiplerimiz bulunsun. Yollarda bayram boyunca trafik kazası olmasını istemiyoruz. İnsanlarımız ailelerine güven içeresinde ulaşsın” dedi.

Kurban hizmetleri ve deri toplama işlemleri için komisyonunun belirlediği mekanlarınbiran önce hazırlanmasını isteyen Vali Azizoğlu, “Kurban kesimi konusunda işinde ehil insanları bu işe yönlendirelim. Fiyatlar da makul ölçüde ayarlanırsa, kurban kazalarına maruz kalmadan bir bayram geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

EKSİKLİKLER BİTİRİLSİN

Eğitim konusunda da gerekli önlemlerin alınıp, okulların 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesi konusuna dikkat çeken Vali Azizoğlu, “Köy ve ilçelerimizde okul ve lojman gibi çalışmaları devam eden projeler var. Bunların takibini yapıp, eğitim başlamadan hazır hale getirelim. Öğretmenlerimizin köylerimizde görev yapmaları için altyapıyı hazır hale getirmeliyiz. Başlayan projeleri hızlı yapıp kaliteli bir şekilde tamamlayalım” dedi.

Toplantı da köylere kilit parke yapımı, uyuşturucuyla mücadele, sigara denetimi, genel emniyet ve asayiş tedbirleri görüşüldü.