Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı seçim heyecanı sardı. Aralık ayında yapılacak olan seçim öncesinde adaylığını açıklayan İşadamı Emre Akar, "Odamız mensuplarının sorunlarına çözüm üretmek, projelerimizle odamıza yeni bir vizyon kazandırmak için 'Bismillah' dedik." ifadesini kullandı. Bu kararı alırken, çok geniş kesimlerden oluşan kişi ve STK temsilcileriyle istişarelerde bulunduklarını belirten Akar, "Sonunda harama uzanmamış, kire ve çamura bulaşmamış ellerimizi üyelerimize hizmet için uzatmaya karar verdik. Asla karanlık diye tabir edilen kişi ve odaklarla bir araya gelmemiş ve gelmeyecek birisi olarak, Allah'ın izni ve üyelerimizin de teveccüh göstermesi ile muvaffak olacağımıza inanıyorum. Atalarımız der ki, 'yol yürüyenin, emanet taşıyanındır' diye. Eğer nasip olur da, emanet omuzlarımıza yüklenirse; sorunlarımız var, çözüm ve çarelerini ise belli bir grup veya zümreyle değil, üyelerimizin teveccühünü kazanan temsilciler ile beraber çözeceğiz" diye konuştu.
“Adaletli olmak, şeffaf olmak. Değerli oda mensuplarının karakterlerini, şahsiyetlerini, kişiliklerini kendi karakterimiz, şahsiyetimiz ve kişiliğimiz olarak bilerek yol alacağız. Erzurum halkının ve oda üyelerimizin de desteğini alacağımızdan hiç bir şüphemiz yoktur.” diyen İşadamı Emre Akar, "Odamızın sorumluluk sahasına giriyor olmasına rağmen çözüm bulunamamış sorunlarımız var. Odamız üyelerinin beklenti ve bir takım talepleri var. Bu açmazları hep birlikte olarak, el ele omuz omuza vererek çözeceğiz. Bizim bir yol haritamız var ve bu haritada söz sahibi olacak olan da, üyelerimizdir. Biz grupların, zümrelerin, belirli kişi ya da kişilerin değil, A'sından Z'sine varıncaya kadar sadece ve sadece üyelerimizin hizmetinde olacağız. Çünkü biz insana hizmet etmenin, halka hizmet vermenin, Hakk'a hizmet etmek olduğunun şuuru ve bilincini taşıyoruz. Bu minvalde altını çizerek ifade etmek istiyorum ki; sadece ve sadece üyelerimizin gören gözü, konuşan dili ve işitan kulağı olacağız. Üyemizin sorununu kendi sorunumuz belleyecek, üyemizin problemini çözmemiş rahat etmeyeceğiz. Muradımız da budur, hedefimiz de budur, gayemiz de budur" ifadelerini kaydetti.
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevinin kendisine tevdi edilmesi halinde işe ilk olarak meslek odası vizyonunu oluşturmakla başlayacaklarını anlatan Emre Akar, "Bizim meslek odamızın görevi sadece dosya tanzimi ve bürokratik prosedürlerin yerine getirilmesi değildir. Bu oda aynı zamanda binlerce üyeyi, binlerce ekmek kapısını ve binlerce insanı temsil etmektedir. Temsil gibi bir görevi de, takdir edilmelidir ki; insana ve şehrine hizmet için sevdalı kadrolar yürütmelidir. İşte biz yüreğimizdeki bu sevdayla, kararlılığımızla, projelerimizle, bakış açımız ve hep birlikte ortaya koyacağımız yol haritamızla hizmete talibiz" açıklamalarında bulundu.
Öte yandan Emre Akar, Aralık ayında yapılacak olan seçimler için şimdiden harekete geçerken, üyelerin de büyük ilgisini ve desteğini görüyor. Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda kan tazelemenin vaktinin artık geldiğini ifade eden oda üyeleri, bu seçimde yeni bir vizyon ortaya koyacağına inandıkları Emre Akar'dan yana tercih yapacaklarını dile getirdiler.