2009 yılından bu güne yaptığı hizmetleri anlatan Ali Korkut, belediyeciliğin özünün doğru olmak ve şehrin önceliklerini belirleyerek adım atmak olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm projelerinden sosyal belediyeciğe geniş bir yelpaze çizen Korkut,  Erzurum'un merkezinin dönüşümünde epey yol aldıklarını belirtti.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kahvaltıya davetli olduğu MÜSİAD Erzurum Şubesinde Başkan Taner Bayır ve yönetim kurulu üyeleri Fehmi Akçıl, Abdurrahman Şakiroğlu, Altan Aslan, Metin Barlak, Fuat Demir, Yakup Şahintürk, Ferdi Sedat Ödleş, Mustafa Tavlaşoğlu, Mehmet Salih Koç, Barışcan Koç'un hazır bulunduğu toplantıda çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Ali Korkut'a yaptığı sunum için teşekkür etti. Çalışmaları gözle görülür olarak niteleyen Bayır, "Başkanımızın hizmetlerini biliyoruz. Ayrıntıları ve bütün olarak çalışmaları bir arada görme şansımız oldu. Erzurum'a katkı veren, şehrin önünü açan büyük hizmetlerden dolayı başkanımıza şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

2009 yılında 830 personel ile başlayan sürecin 660 personelin kamuya aktarılmasıyla yeni bir evreye girdiğini ifade eden Başkan Korkut, "En borçlu belediye, en fazla personele sahip belediye özelliklerimiz vardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere o dönem Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, milletvekillerimiz ve Efkan Ela beyin büyük katkılarıyla personel yükünden kurtulduk.  Hasanibasri, Mehdiefendi, Habibefendi, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Sultan Melik mahalleleri başta olmak üzere şehir merkezinde kentsel dönüşüm yaptık. 3 binin üzerinde bina kamulaştırdık ve hak sahiplerine 300 milyon lira civarında ödeme yaptık.  Yeşil Yakutiye, bölgenin tek örneği. Çok şükür yüzümüzün akıyla bu işin içinden çıktık" dedi.

Ali Korkut, Yakutiye Kent Meydanı  ile Erzurum'a ilk kent meydanı kazandırdığını anımsatarak "İstanbulkapı, Muratpaşa Kent Meydanı, Boyahane hamamı ve Camii, Cennet Çeşme, tamamlanan tarihi eserlerle ilgili projemiz. Üç Kümbetler, uzun süre engellerle uğraştık, ancak bu yaz projeleri geçirmeyi başardık. İnşa süreci sürüyor. Erzurum'a büyük bir değer katan kültür adası inşallah 2019'da tamamlanacaktır. Sosyal belediyecilik alanında eğitime katkılarımız, yoksul kesimlere yönelik projelerimiz, spor alanında yaptığımız hizmetler ile her kesime, her noktaya dokunmaya çalıştık. Kayak eğitimi ile 3500 çocuğumuza kayak eğitimi verdik" şeklinde konuştu.