Toplu Konut İdaresinin Erzurum Palandöken İlçesi Yıldızkent semtinde inşaa ederek Nisan ayında hak sahiplerine teslim ettiği 1650 konutun bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerindeki sokak aydınlatmaları yanmıyor. Armatürlerin hepsinin montajı yapılmış olmasına rağmen elektrik dağıtım şirketi Aras Epaş'ın lambaları yakmak için daha neyi beklediği merak konusu oldu.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız site sakinleri; "Akşam saaterinde sokaklarımız adeta karanlığa gömülüyor. Okuldan dönen öğrencilerimiz, mesaiden dönen özellikle kadınlarımız evlerine korku içinde geliyor. Çünkü göz gözü görmüyor. Evlerimizi Nisan ayında teslim aldık. Eksiklerimizin neredeyse hepsi giderildiği halde, montajları yapılan, çok kısa bir süre yakılan sokak aydınlatmalarımız çalışmıyor. Aras elektrik şirketini arayarak durumu bildirmemize rağmen sorunumuz devam ediyor. Yetkililerden artık bu konuyu çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz." dedi.

Karbeyaz Medya olarak yasalara göre yanmayan her sokak lambası için elektrik dağıtım şirketinin devlete para cezası ödemesi gerektiğini hatırlatarak, konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.