Hükümet Konağında yapılan toplantıya ilçe Kaymakamı Mehmet Aksu, Belediye Başkanı Şenol Polat, İlçe Emniyet Müdürü Ertürk Mutlu , Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem,Toplum Sağlığı Müdürü Dr.Mert Büyükikiz ,Karayolları Şefi Fatih Yıldız , İlçe Müftüsü Yener Kalender ve TEDAŞ Şefi Naci Turan katılım sağladı.
Kışa hazırlık ve Karla mücadelede nelerin yapılacağı görüşüldüğü toplantıda Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu, yaptığı açıklamada ilçenin önemli bir noktada olduğunu belirterek kış döneminde trafik güvenliğinin yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliğine de büyük önem verdiklerini söyledi. Kasım ayı itibariyle kış şartlarının oluşmaya başladığını bildiren Aksu, alınacak tedbirlerle alakalı ilgili kurum ve kuruluşlara çeşitli görevler düştüğünü kaydetti.
Kar yağışlarının başlaması ile birlikte yolların kapanması, buzlanması ve güvenli trafik akışını tehlikeye sokacak olayların yaşanmaması için tedbirlerin önceden alınması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Aksu, "Karla mücadele varsa, ilgili kurum yetkililerinin ve görevlilerin mesai mefhumu gözetmemesi gerekir. Yoğun kış döneminde, trafiğin güvenli bir şekilde sağlanmasına, ilçemizde taşımalı sistem ile köylerimizden gelip ilçemizde eğitim gören öğrencilerimizin gelişlerinde sıkıntı yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Kış'a ve karla mücadeleye büyük önem vermeliyiz. İlgili kurum ve kuruluşlarımızla yapılan hazırlıkları yeniden gözden geçirmek ve koordinasyonu gerektiren hususlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik" diye konuştu.
Belediye Başkanı Şenol Polat ise yaptığı açıklamada Vatandaşların ulaşım ve seyahatlerini daha rahat yapabilmesi için her türlü güvenliğin sağlanarak aksamaya meydan verilmemesini ve bu konu hakkında ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak hareket edeceklerini ve konu ile ilgili hassas davranacaklarını belirtti. Polat, şehir merkezindeki ani yağışlarda trafiği rahatlatma adına hemen yapılması gereken müdahalenin hiçbir gecikmeye mahal vermemesini, çalışanların, öğrencilerin ve bilhassa 112 Acil Ambulanslarının güvenli bir şekilde hem hastaya hem de almış oldukları hastayı hastaneye ulaştırmalarının önemli olduğunu ifade etti.