Atatürk Üniversitesi temizlik personeli alımı için kura çekimi yaptı. Rektörlük Mavi Salon’da gerçekleştirilen programda Covid – 19 Koronavirüs tedbirleri münasebetiyle salona görevliler dışında hiç kimse alınmadı. 15 bin 254 adayın başvurduğu iş için kura çekimi son derece şeffaf bir şekilde yapıldı. Pasinler Noteri Behice Zibeyaz’ın tek tek anons ettiği talihlilerin hem başvuru numaraları hem de isimleri okundu. Adayların Atatürk Üniversitesi Youtube kanalı üzerinden canlı olarak takip ettiği kura çekimi sırasında hosteslerden birisi uzun süre ayakta durduğu için baygınlık geçirdi. Rahatsızlanan kadına arkadaşları müdahale ederken canlı yayına kısa bir süre ara verildi. Ara sonrası, Yeni bir sağlık probleminin yaşanmaması için, görevli hostesler çekilişleri oturarak gerçekleştirdi.

Akıllarda soru işareti kalmaması, şaibeye mahal vermemek adına, toplar tek tek kameraya gösterilerek yeniden torbalara dolduruldu ve kura çekimine kaldığı yerden devam edildi.

160 Asil, 160 yedek olmak üzere toplam 320 talihlinin çekildiği kura programı 135 kişinin istihdam edileceği yaşlı ve hasta bakım personeli için 135 asil, 135 ise yedek isim için kura çekimi yapıldı.