Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş, Valilik ziyareti sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek Başkan Mehmet Sekmen ile görüştü. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş’a çalışmalar hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kentte ekonomik, iktisadi ve sosyal projelerimiz devam ediyor. Alt ve üst yapı,imar, kentsel dönüşüm, ulaşım, çevre, sosyal, kültürel ve sportif proje ve yatırımlarımız sürüyor. Kentin ekonomik değerlerini ön plana çıkarmak adına önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Erzurum’u kalkındırabilirsek kent ve bölge halkını da burada tutabiliriz” dedi. Cazibe Merkezi Programı’nın şehrin kurtuluş reçetesi olduğuna dikkati çeken Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Cazibe Merkezi Programı ile ilgili kentte yoğun bir müracaat var. Bu konuda Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) altyapısını güçlendirmemiz gerekiyor. OSB’lerle ilgili yönetmelikte düzenleme yapmamız lazım. Yatırımda bütüncül bir yaklaşım şart… Göç devam ediyor. Göçü durdurmanın yolu yatırımdan geçiyor. Bu konuda kaynak artırımı da şart… Bazen ben şunu söylüyorum OSB’nin altyapısını gerekirse Büyükşehir yapsın. Çünkü yatırım için bu konu çok elzem. Bu dönemde talepleri geri çevirmemek lazım… Erzurum’da çok nimetler var. Sadece yerel hizmetlerde değil kış, yayla ve spor turizmine de el attık. Hedefimiz; dört mevsimde 12 ay turizm yapmak. Biz Başkent’ten kaynak bekleyen değil kaynak üreten bir ekibe sahibiz.”

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ’TAN BAŞKAN SEKMEN’E TAKDİR

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başkan Mehmet Sekmen’in Cazibe Merkezi Programı’na olan düşüncelerini takdir ve tebrik etti. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş, şöyle dedi. “Sayın Başkanım sizin Cazibe Merkezi Programı ile ilgili ifadelerinizden hakikaten çok memnun ve mutlu oldum. Cazibe Merkezi Programı; 65. Hükümetin üzerinde önemle durduğu önemli projelerden biridir. 65. Hükümetin ekonomi programının ana eksenini üretim gücünü artırmak oluşturur. Yani daha fazla üretmek, daha fazla fabrika yapmak, daha fazla istihdam oluşturmak ve bu çerçevede reel ekonomiyi güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet edebilme gücü ve potansiyeli de artacak. Ana tezimiz ve ana bakış açımız budur. Sadece makro dengelerin iyi olması yeterli değildir. Makro dengeler iyi olmak durumda ama bunun ötesinde biz her alanda üretim yapabilecek bir durumda olmalıyız. Cazibe Merkezi bir teşvik programıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde başlatmış olduğu bir istihdam seferberliği var. İnşallah bu yıl içerisinde 2 milyon artı bir istihdam bekliyoruz. Erzurum’da Cazibe Merkezi Programı kapsamında yaklaşık 5 milyar civarında bir yatırımın şehre geliyor olması şimdilik ilk başvuruda bunun ortaya çıkması bizim içi çok önemlidir. Altyapı meselesinin de biran evvel çözülmesi lazım. İnşallah Cazibe Merkezi Programı’nın Erzurum’a çok büyük katkısı olacak.”

 

ERZURUM KIŞ OYUNLARI MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasında 2026 Kış Oyunları ile ilgili bir müjde verdi. Prof. Dr. Kurtulmuş, “Erzurum güzel bir Kış Oyunları Merkezi haline geliyor. Nasip olursa 2026 Kış Oyunları’nın Erzurum ve Erzincan’a getirilmesi için girişim başlatıldı. ‘Bu girişimden sonuç alınır’ diye umut ediyoruz. O zaman Erzurum bir taraftan sanayi bir taraftan turizm bir taraftan spor ve hayvancılık derken daha da büyüyecek ve 2026’da altyapısını tamamlamış mükemmel bir şehir haline gelecek” dedi. Prof. Dr. Kurtulmuş, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü de kutlayarak, “Yüce Allah bir daha bu millete esaret yaşatmasın” diye konuştu.