KYK Bayburt İl Müdürü Şerif Bayram ve Sultan Fahriye Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Emine Okumuş’un da hazır bulunduğu programda öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Memiş, Bayburt’ta tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı Memiş öğrencilere, tamamlanan alt yapı çalışmalarından devam eden yol ve kaldırım yapım çalışmalarına, Bayburt’un önemli bir sıkıntısını çözecek olan otopark projelerinden 50 bin metre kare alanda yapımı süren Kaleardı Şehir Parkı’na, Bayburt’u tarım ve hayvancılık alanında bölgesinin yıldızı haline getirecek olan Tarım Yerleşkesi projesinden belediyeye büyük gelir sağlayacak olan Güneş Enerjisi Santrali’ne kadar birçok önemli konuda bilgi verdi.
Sohbet sırasında geçen yıl hizmete sunulan ve vatandaşlar tarafından beğeni toplayan ısıtmalı duraklara yenilerinin ekleneceği müjdesini veren Başkan Memiş, “Geçen yıl 6 tanesini hizmete sunduğumuz duraklara 14 tane daha ekliyoruz. Konulacağı yerleri tespit ettik. Geçen yıl hizmete sunulan duraklardan çok daha modern ve konforlu olacaklar. İçlerinde gazete, dergi ve kitapların olacağı rafların bulunduğu bu duraklar size hizmet edecek. Daha güzel bir Bayburt, kendi yaşadığınız şehirlere gittiğinizde özleyeceğiniz bir Bayburt’u oluşturtacağız bu bizim sözümüz” diye konuştu.
Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Belediye Başkanı Memiş ‘’Kendinize güvenin sizler geleceğin yöneticilerisiniz. Eğitimli, nitelikli annelerisiniz. Birçoğunuzda şu duygu vardır. Belki son üç tercihinizden biridir Bayburt Üniversitesi bunu çok iyi biliyorum. Bura da şunu ifade etmek istiyorum. Türkiye’yi yönetenlerin, şehirlerini yönetenlerin hepsi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun değillerdir bunu unutmayın. Üniversite size bir kültür kazandıracak. Üniversiteye bakışınız bu yönde olsun” şeklinde konuştu.
Başkan Memiş, ‘’Bilgiyi istediğiniz yerden elde edersiniz. Size bir şey düşüyor, kedinize inanacaksınız, kendinize güveneceksiniz. Çok okuyacaksınız. Kültürlü, nitelikli bireyler olmak zorundasınız. Bayburt burada geçireceğiniz 4 veya 5 yılda sizi bilgilendirecek, sizi kültürlü kılacak bir şehrin adıdır. Bu şehirde güvendesiniz. Bu şehir sizler için güvenli, bu şehir sizler için huzurlu. Eğer çok okursanız, eğer çok düşünürseniz Bayburt Üniversitesi’ndeki tahsil hayatınızı çok faydalı bir şekle dönüştürebilirsiniz’’ ifadelerini kullandı.