"Hırsıza beyler borçlu" ata sözünü doğrulayan dolandırıcılar, sık sık taktik değiştirerek günahsız insanların canını yakıyor. Bu dolandırıcılar kimi zaman tuzaklarına düşürdükleri insanlara kendisini polis, savcı, hakim olarak tanıtıyor ve telefon hatlarının terör örgütlerinin eline geçtiği yalanını söyleyerek "Başınızın derde girmesini istemiyorsanız" diye başlayan cümlelerini mağdura ilettikleri talepleriyle sonlandırıyor. Bu istekleri bazen verdikleri hesap numarasına para yatırılması zaman zaman da söyledikleri numaraya kontör yüklenmesi oluyor. 

Kolay para kazanmayı yaşam tarzı haline getiren bu hırsızların tuzağına, emekli vatandaşlardan akademisyenlere, ünlü sanatçılardan, siyasetçilere bir çoğumuz düşüyoruz. Devlet vatandaşların mağdur olmaması için SMS aracılığıyla defalarca uyarmasına rağmen, dolandırıcılar geliştirdikleri yeni stratejilerle amacına ulaşmayı başarıyor. 

Karbeyaz Medya olarak bizlere gelen bir dolandırıcılık SMS'ini sizlerle paylaşıyor ve bu tuzağa düşmemeniz konusunda sizleri uyarıyoruz. Hırsızlar bu defa Avukat kılığında karşımıza çıkıyor. Rastgele bir avukat ve hukuk bürosu ismini kullanarak gönderdikleri SMS'te "xxxx bankası kredi kartınızdan sağlık sigortası adı altında çekilen 1327,95 TL iadesi için arayınız. Son gün bugün şeklinde yazarak GSM numarası veriyorlar.

Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız SMS'te yazan GSM numarasını aramak yerine, durumu güvenlik güçlerine bildirmenizi tavsiye ederiz.    

Not: İlkeli yayıncılık gereği ve isimleri kullanılarak mağdur edilen hukuk bürosu ve banka isimlerini paylaşmıyoruz.