Palandöken ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı Yenikent Anaokulu’nun ev sahipliğinde yapılan programın paydaşları ise Zübeyde Hanım Anaokulu, Palandöken Anaokulu ve Yıldızkent Anaokulu oldu.

Palandöken ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tam destek verdiği , Veli bilgilendirme ve farkındalık seminerlerinin son etabı olan ‘Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Erzurum çocuk oyunları şenliği’ izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

İstiklal Marşımız ile açılışı yapılan etkinliğe Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, şube müdürleri, okul müdürleri, ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Çocuklarımızı tablet, bilgisayar gibi bilişim araçlarından biraz olsun uzaklaştırabilmek ve eskiden ebeveynlerinin oynadıkları çocuk oyunlarını görmeleri amacıyla düzenlenen şenlikte daha sonra miniklere sırasıyla,  Aşşık, deve cüce, topaç, çuval yarışı, halat çekme, kör ebe, köşe kapmaca, mendil kapmaca, gındıllik, 7 taş, el kızrtmaca, bezirganbaşı ve çizgili seksek gibi birbirinden güzel ve keyifli oyunları öğretilip oynatıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, bu projedeki amaçlarının çocukları ekran ve bilgisayar bağımlılığından kurtarabilmek, nostalji yapmak, kendi kuşaklarının oyunlarını evlatlarına öğretebilmek ve bu anlamdaki becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Yunusemre İlkokulları da halk oyunları gösterileriyle programa renk kattı.

Gazetecilerin ricasını kırmayan Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu  ekibiyle birlikte çocukların yanına gelerek onlarla bilye oynadı.

Herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü şenlikte eski akşamların vazgeçilmez kuruyemişi kavurga kişmiş ve çocukların gözdesi elma şekeri de misafirlere ikram edildi.