Palandöken Sport Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Buz Pateni Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Vedat Refayeli, Sürat Pateni Branş Sorumlusu Naci Korucu, Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Karadağ, milli takım antrenörleri, milli takım sporcuları, Polonya’dan gelen 3 misafir sporcu ve Erzurum basınının temsilcileri katıldı.

Yemek sonrası söz alan Sürat Pateni Branş Sorumlusu Naci Korucu, Milli takım sporcularının yüzde 90’dan fazlasının Erzurumlular’dan oluştuğunu, bu durumun hem kendileri hem de Erzurum için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Erzurum olarak, özellikle kış sporlarına yoğunlaşarak yeni başarılara imza atmanın asli görevimiz olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil; “Erzurum 2018 yılı istatistiklerinde nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye’nin ilk 5 ili arasına girdi sporcu sayısı bakımında… Biz sade Erzurum’dan milli takıma 112 sporcu gönderdik. Elbette yüzme branşında da başarılı olmak zorundayız ancak bizim asli görevimiz kış sporlarında istediğimiz yere gelebilmek.”dedi.

Usta gazeteci ve aynı zamanda Buz Pateni Erzurum İl Temsilcisi Vedat Refayeli; “Buz pateni olarak Erzurumlu sporcular sayesinde inanılmaz yerlere gelmiş bulunmaktayız. Gerçekten gururlanabileceğimiz, her yerde övünçle anlatabileceğimiz milli takımı oluşturan Erzurumlu, sürat patenci, Short Track’çılarımız var.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sporcuların arasında en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi. Sporcuların ödüllerini Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti  (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve gazeteci Selahattin Şener takdim etti.