Gıda sektöründe düzenlenen en prestijli gıda fuarları arasında yer alan SIAL Abu Dabi Gıda Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarı, iş bağlantılarının sağlandığı bir organizasyon olması ve sektöre yön vermesiyle öne çıkıyor. Her yapılışında ziyaretçi akınına uğrayan ve katılımcılar tarafından ticari işbirliklerine olanak tanıyan, Ortadoğu ülkelerinin gıda sektörüne yön veren fuarda, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) organizasyonunda bölge firmalarımız götürdükleri ürünlerini ziyaretçilere tanıttı ve ihracat potansiyelleri hakkında bilgiler verdi.

Bölgemiz ekonomisinin temel taşlarından olan gıda sektörüne yeni ihracat imkanları vermek amacıyla, Birleşik Arap Emirlikleri ve çevre ülkeler başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasının ülkemiz gıda ihracatı açısından taşıdığı önem doğrultusunda 5-7 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, DAİB URGE projesi kapsamında 13 üye firma ve 20 kişilik heyet ile katılım sağlandı. Fuar alanına kurulan stantta ürünlerini tanıtıp, ziyaretçilerini ağırlayan DAİB heyeti aynı zamanda sektörün önde gelen firmalarıyla yoğun iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Abu Dabi SİAL Gıda Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarında bölgenin ürünlerini katılımcılara en etkin şekilde tanıtımının yapıldığını belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ŞENGEL ‘‘Çeşitli ülkelerden birçok alıcı ile karşılaşma imkanı sunan fuar DAİB-Gıda Kümesi katılımcı firmaları açısından oldukça olumlu geçti. Standımız, bölge firmalarımız ve ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Gıda ithalatçısı firmalarla, bölge üreticilerimiz arasında programladığımız yüzlerce ikili iş görüşmelerinin olumlu sonuçlarını şimdiden almaya başladık. İnşallah, 2017 ve 2018 yıllarını bölge ihracatını artırma açısından fuar katılımları, sektörel ticaret heyetleri, alım heyetleri ile çok yoğun ve dolu geçireceğiz.’’ dedi.

İhracatta TL’nin Kullanımının Artırılmasını Destekliyoruz

Türkiye'den 25 firmanın katıldığı fuara bölgeden 13 firmayla katıldıklarını ifade eden DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın Dövizlerinizi bozdurun” çağrısı ve dış ticarette Türk Lirasının kullanımının arttırılması çerçevesinde Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak bizlerde TL ile ihracatın gelişmesi için çaba harcadıklarını ve bu doğrultuda firmalarımız yeni iş bağlantılarında TL ile ticaret yapacak şekilde anlaşma sağlamasını telkin ediyoruz. Bu doğrultuda, bu fuarda da firmalarımız yeni ihracat bağlantılarında ithalatçı firmalar ile TL kullanımı yönünde anlaşmalar yaptılar.’’  dedi