“Dünyaca Ünlü Yazarların Erzurumlu Gençlerle Buluşması Projesi”  kapsamında hazırlanan protokolü imzalayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ile Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, projenin öneminden bahsederek, hayırlı olması temennisinde bulundular.

İmzalanan protokol kapsamındaşehre gelecek olan yazarlar, İl merkez ve 20 ilçede gençlerle buluşacak, konferanslar verip sonrasında kitaplarını ücretsiz olarak öğrencilere dağıtacaklar. Gerçekleştirilecek etkinliğin tüm masrafları ise DAP İdaresi tarafından karşılanacak.

Projeyle, 40 ünlü yazarın eserlerinin dağıtılarak hem bölgede okuma kültünün yaygınlaştırılması hem de edebiyat dünyasına gençlerin ilgisininçekilmesi amaçlanıyor.Ayrıca, çocuklarımızın ve gençlerimizin, ülkemize, iyi bir düşünür olarak kazandırılması hedeflenmektedir.

BÖLGEYE 86 ADET SEMT KÜTÜPHANESİ

Bu arada, “DAP Bölgesi Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, 2016 yılı sonuna kadar Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 14 ile 86 adet semt kütüphanesi kurulmuş olacak. Ayrıca, Müftülüklere, belediyelere, il özel idarelerine ve kaymakamlıklara DAP İdaresi tarafından sağlanan finansman desteğiyle sürekli yaşayan, çocuk oyun alanından mutfağına kadar, anneler için bebek emzirme ve uyutma odasından, bilgisayar sınıfına kadar birçok üniteyi barındıran, sürekli yaşayan canlı kütüphaneler teşekkül ettirilecek.