Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün 23 Haziran 2017 Cuma gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve Emniyet- Asayiş tertip ve tedbirlerini 28 Haziran 2017 Çarşamba gününe kadar aksaksızca sürdüreceklerdir belirtildi.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve Devlet karayolları üzerinde tertip edilecek, trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir.
155 Polis imdat, 156 Jandarma imdat ve 179 kriz merkezi telefon hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edilecek ve bu telefonlara yapılacak müracaat veya ihbarlar titizlikle ve derhal değerlendirilecektir.
Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları tarafından özellikle alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahallerin mevzuatlarına uygun olarak denetimleri, tefrik edilecek, zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerdir.
Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve 153 alo zabıta, 110 itfaiye imdat ve 185 su kanalizasyon arıza telefon hatlarında görev yapan nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla, gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.
Devlet Hastaneleri Acil servisleri, Sağlık Merkezleri ve Nöbetçi Eczaneler ile 112 acil servis haberleşme ve 186 elektrik arıza acil telefon hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır hale getirilecektir.
Sosyal Hizmetler Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce sağlanacaktır.”