TÜBİTAK 4005´te Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ülkemizde projesi onaylanan tek kurum olma gururunu yaşamaktayız.

 TÜBİTAK 4005’tekiamaç:Dil Becerilerini Geliştiren Zeka Oyunlarının Türkçe Öğretiminde Kullanımı ve Tasarımı. Proje Kapsamındatüm ülkeyi temsil eden hizmet yılı 10 yılı aşan toplam 20 kişiden oluşan Türkçe öğretmenlerine 5 gün süreyle eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Projede Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin yanı sıra Atatürk Üniversitesi konferans salonu ve Atatürk Üniversitesi konuk evi kullanılacaktır.

 TÜBİTAK 4004´te Ülkemizdeki 130 BİLSEM içerisinde 8 BİLSEM projesi onaylandı ve bölgemizde Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi ile birlikte sadece Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi ve Atatürk Üniversitesi bulunmaktadır.

 TÜBİTAK 4004’teki amaç: Doğadan Laboratuvara Makro, Mikro ve Nanobilim adı altında hem doğa etkinlikleri hem de laboratuvar çalışmaları gerçekleştirmektir. Kimya, biyoloji, fizik, mühendislik, nano-teknoloji, robotik-kodlama etkinliklerinin yanı sıra doğada makroizleri takip edebilmek amacıyla coğrafya alanı özellikle projeye dahil edilmiştir. Teorik ve uygulamalı fotoğraf eğitimi ile proje etkinliklerinin kalıcı bir şekilde somutlaştırılması ve medya materyallerinin hazırlanmasında katılımcıların aktif olarak rol alması hedeflenmiştir.

Proje etkinlikleri, On gün sürecek olup,39 etkinliğin gerçekleştirileceği proje döneminin sonunda, katılımcıların temel bilimlere, özellikle Fen Bilimlerine ilgi ve sevgilerinin artması, kazanımlarını çevreleriyle, özellikle akranlarıyla gerek sözlü, gerekse sosyal medya üzerinden paylaşmaları, meslek seçiminde fen bilimleri alanına istekli olmaları ve bunu ifade etmeleri beklenmektedir.

 TÜBİTAK 4007´de ise Ülkemizdeki 130 BİLSEM´den 10 BİLSEM´in projesi onaylanmıştır.  “Erzurum Bilim Şenliği” projesi bölgemizde onaylanan tek projedir.

 Bu proje, Erzurum BİLSEM ‘de gerçekleştirilen bilimsel ve sanatsal etkinliklerden edinilen tecrübelerden faydalanılarak tasarlanmıştır. Erzurum ilindeki öğrencilere ve halka; bilimin ve sanatın işlevselliğini göstermek, tarım toplumu olan Erzurum halkına Endüstri 4.0 çağına ayak uydurabilmesi için bilim ve sanatı yaparak ve yaşayarak öğretmek, bu projenin amacıdır. Bu hususta, STEM, robotik, matematik, fen bilimleri, sanat, zeka oyunları ve sosyal bilimler atölyeleri altında 56 etkinlik tasarlanmıştır. Bu etkinlikleri; öğretmenler, akademisyenler, mühendisler ve eczacılar gerçekleştirecektir.

 Konuyla alakalı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih KAYGUSUZ BİLSEM AR-GE ekibini makamında kabul ederek projelerde elde edilen başarıdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek kabul edilen projeler konusunda her türlü desteği kendilerine vereceklerini belirtti.