Okul öğrencilerinin her gün bir gösterisi ile başlayan ve coşkulu bir şekilde devam eden turnuvalara 1. Sınıflarda SquareUp, 2. Sınıflarda Abalone, 3. Sınıflarda Q Bitz ve 4. Sınıflarda Mangala oyunu ile öğrenciler kıyasıya yarıştı.

202 öğrencinin katıldığı turnuvaların açılış konuşmasında Palandöken  İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman GAZİOĞLU çocukluğumuzda oynanan oyunlar ve akıl ve zeka oyunlarının önemine değinerek karşılaştırmalar yaptı.“Oyun oynamak çoğu zaman sadece eğlence olarak algılansa da, çocuğun gelişiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Oyun oynayan çocuklar problem çözme becerilerini geliştirerek kendi yeteneklerini keşfederler. Oyun, çocuğun zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal gelişimine büyük etkileri olan faktörlerdendir. Çocuğun hayatında çoğu zaman yemekten de önce gelir. Çocuklar, günün belirli saatlerini oyun oynayarak geçirirler. Bu sebeple çocuklarımızın bu  ihtiyaçlarını güvenli ortamlarda, güvenli oyunlar oynayarak geçirmelerini sağlamalıyız. Zira akıllı taşınabilir ortamlarda oyun oynayan çocuklar içe kapanık, A sosyal olmakta, sağlıksız beslenmelere maruz kalmakta, argo kelimeler öğrenmekte, çevresine ve kendisine zararlı davranışlar sergilemekte, çevresine duyarsız bir gençliğin yetişmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple çocuğun oyun oynama sürecini anne ve babalar kendi kontrolleri altın almalıdırlar. 

Bakanlığımızın hazırlamış olduğu  2023 Vizyonunda da yerini bulan ve Ortaokullarda artık seçmeli ders kapsamına alınan Zeka ve Akıl Oyunları çocuklarımız üzerinde mantıklı düşünme, etkili iletişim, ayırt etme, düşünme becerileri geliştirme, görsel algı,  grup bilinci oluşturma, farkındalık kazandırma, üretkenlik, sosyalleşme, kendini ifade edebilme, var olan zekasını kullanma gibi birçok kazanım sağlamaktadır. Anne, baba, abi, kardeş ve akranlarla rahatlıkla oynanabilecek bu oyunları geleceğimizin teminatı çocuklarımıza öğretmeli ve oynamalıyız”. ifadelerini kullandı

 

1.lere Akıllı Kol Saati, 2.lere Çeyrek altın ve 3. lerePatenlerin verildiği turnuva sonunda ayrıca dereceye giren her öğrenciye de ve Şehit Murat Ellik İlkokulu Logolu 1. Erzurum Zeka ve Akıl Oyunları Madalyaları verildi.

Turnuvanın Ödül törenine İlçe Mlli Eğitim Müdürü Abdurrahman GAZİOĞLU Şube Müdürleri, Eğitim Bir-Sen Erzurum İl Başkanı Mustafa Karataş, Okul Müdürleri, Okullardan görevli öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

Kapanış konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu Şehit Murat Ellik İlkokulu yöneticilerine, okul öğretmenlerine ve emeği olan herkese teşekkürlerini iletti. Program sorumlusu Ercan Fil de katılımcılara, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti öğrencilere başarı dileklerinde bulundu ve maddi olarak destek olan tüm sponsorlara bir kez daha teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

Turnuvada dereceye giren öğrenciler.

  1. SINIFLAR MANGALA TURNUVASI
  2. BERRA ERMAN(Sabancı Ellik İlkokulu)
  3. OSMAN RECAL AYDIN(Polis Amca İlkokulu)
  4. NEHİR TURGUT(Sabancı İlkokulu)

 

  1. SINIFLAR Q BİTZ TURNUVASI
  2. ATAHAN BAYRAK (Vali Vefik İlkokulu)
  3. EMRE BAL (Vali Vefikİlkokulu)
  4. BELİNAY AYDIN (Şehit Murat Ellik İlkokulu)

 

  1. SINIFLAR ABALONE TURNUVASI
  2. MUHAMMET SUNGUR KOÇAK(İbni Sina İlkokulu)
  3. FURKAN SÖYLEV(Kültür Kurumu İlkokulu)
  4. IRMAK ZEHRA AKYOL(Kocatepe İlkokulu)

 

1.SINIFLAR SQUARE UP TURNUVASI

1.ZEYNEP AZRA KAPLAN (Şehit Murat Ellik İlkokulu)

2.ELİF İNCİ ÖZ (Şehit Murat Ellik İlkokulu)

3.NAZLI ÇELEBİ(Vali Vefik İlkokulu)

.