Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden servis edilen haberde şu bilgilere yer verildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince 01.02.2018 günü yapılan çalışmalar neticesinde 38 MB …. Plakalı araç içerisinde Mohammad GHARCHEI,  Ghasem AGHAREZAEİ,  Mohammadsadegh JAMSHIDI, isimli iran uyruklu 3 şahıs ve aynı araç içerisinde  Ahmadullah KOHBANDI,  Mohammadullah HUSSAINI,  Kudretullah MURADİ isimli Afganistan uyruklu 3 şahıs ile aracın bagaj kısmında yakalanan  Seyfullah MURADİ ve Mohammad MURADİ isimli 2 yabancı şahıs yakalanmıştır.

   38 MB …. Plaka sayılı araç üzerinde yapılan incelemelerde İran uyruklu Ahmad AFRA NESFI, Afganistan uyruklu NoorAhmad QADERİ, Mohammad Rıza AZIMI, FazalAhmad QADERİ,Şükrullah NASİDİ isimli 5 şahıs yakalanmıştır.

 38 MB …..plaka sayılı araç içerisinde yapılan aramada Timo-DOL-200 yazan 9.400 adet tablet ele geçirilmiş, bahse konu tabletlerin araç içerisinde bulunan şahıslara sorulduğunda herhangi bir fatura yada belge ibraz edememişlerdir.

 Bahse konu şüpheliler Mohammad GHARCHEI,Ghasem AGHAREZAEİ,MohammadsadeghJAMSHIDI  veAhmad AFRA NESFI isimli şahıslar hakkında TCK 79-80 ve 5607 SKM suçundan şüpheli olarak ifadeleri alınmış ve 02.02.2018 günü çıkarılmış oldukları adli mercilerce tutuklanmışlardır.

 Diğer Yabancı Uyruklu şahıslar Aşkale Geri Gönderme Merkezine Teslim edilmişlerdir.