Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cumartesi gecesi yaşanan Beşiktaş'taki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 44'e yükseldiğini açıkladı. Akdağ, 'Şehitlerin 36'sı polis, 8'i sivil" dedi.

Bu akşam saat 19:30 sularında aralarında kız öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik gurup sosyal medya aracılığıyla sözleşerek Cumhuriyet caddesinde bir araya geldi. Çifte Minareler önünden ellerindeki Türk bayraklarıyla yürümeye başlayan topluluk, Şehitler ölmez Vatan bölünmez, Allah tektir, ordusu Türk’tür, Erzurum uyuma Şehit’ine sahip çık ve dişe diş, kana kan, intikam şeklinde sloganlar atarak Havuzbaşı’na kadar yürüdü.

Terörü lanetlemek amacıyla  gerçekleştirdikleri bu yürüyüşe katılımın beklentilerinin altında olmasının kendilerini üzdüğünü belirten gençler, “Polisimize, askerimize uzanan eller kırılsın. Biz bir ölür bin diriliriz” diyerek terör örgütlerine öfkelerini dile getirdiler.

Yürüyüş sonrası Havuzbaşı’nda Şehit’ler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal marşımızı okuyan kalabalık sessizce dağıldı.