Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 20 Mart 2018 Tarihinde 9 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda yakalanan 8 şahıstan ikisi çıkarıldıkları mahkemece tutklanarak cezaevine gönderilirken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ayrıca firari olan F.A isimli şahısı yakalama çalışmaları devam ediyor. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;

"Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince;

 

 İlimiz genelinde organize suç örgütlerinde görülen artış üzerine, bu suç örgütlerinin men edilmesi ve ilimizde huzur ortamının sağlanması amacıyla yapılan çalışmalarda;

 

İlimiz genelinde bir grup şahsın organize bir şekilde hareket ederek vatandaşları tehdit ve cebir kullanarak paralarını almaya çalıştıkları, insanları çek senet tahsilatı gibi suçlardan mağdur ettikleri, vatandaşlara karşı korku salarak huzur ve güven ortamını bozdukları tespit edilmiştir.

 

Yapılan uzun süreli takip neticesinde Organize Suç Örgütü oldukları tespit edilen 9 şahsın 20/03/2018 günü ikametlerinde eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Yapılan operasyonda yakalanan 8 şahıstan C. A. ve A. K. isimli şahıslar TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiş, diğerleri Adli Kontrol şartıyla serbest kalmıştır. Firar olan F. A. isimli şahsın ise yakalanma çalışmaları devam etmektedir.

 

        Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak Suç ve Suç örgütlerin ile mücadelemiz bundan böylede aynı kararlılık ve azimle devam edecektir."