Olay bugün iftara doğru Erzurum Yakutiye ilçesi sanayi semtinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dış kadroda görevli polis memuru, sivil aracıyla Tortum yolu üzerinden şehir merkezine doğru seyir halindeydi. Sanayi semtine geldiğinde onu fark edemeyen bir sürücü yol kenarında park halindeki aracıyla geri manevra yaptı. Tehlikeye düşen polis memuru ve sürücü arasında tartışma başladı. Orucun da vermiş olduğu gerginlikle tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavganın taraflarından olan polis memuru silahına davranınca olayı ayırmak için araya giren esnaflar tepki gösterdi ve kavganın boyutu büyüdü.

Yaklaşık 50 kişinin karıştığı kavgaya haber merkezi çok sayıda polis ekibi sevk etti. Olayın daha fazla büyümesini önlemek için polisler meslektaşlarını ekip otosuna bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Çoğunluğu sanayi esnafından oluşan öfkeli kalabalığı sakinleştirmek çok kolay da olmadı. Sanayi esnafı ve olaya müdahale eden polisler arasından da yer yer gergin anlar yaşandı.

Kavgaya neden olan polisin uzaklaştırılmasından sonra hem esnaf hem de görevli polis ekipleri sakinleşti. Ortamın yatışmasının ardından kavgayı başlatan dış kadro polisinin sivil aracı çekici marifetiyle bulunduğu yerden kaldırıldı.