Palandöken’de bir otelde gerçekleştirilen iftar yemeğine MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili ve Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP il Başkanı Naim Karataş, Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Milletvekili Adayları; Şimşek Akpınar, Ahmet Gökhan Yazıcı, Adem Yurdigül, Serhat Kılıç ve İzzettin Genç, İl ve ilçe teşkilatları, kadın kolları mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

İlginin çok fazla olduğu programda Milletvekili Adayları bütün masaları gezerek davetlilerle tek tek kucaklaştı.

İsmail Karagöz’ün Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından iftar yemeğine geçildi. Yemek sonrası kürsüye davet edilen Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş konuşmasında; “Göreve geldiğimiz günden bugüne Allah’ımıza şükürler olsun bütün yönetim kurulu arkadaşlarım, Milletvekilimiz,  ilçe başkanlarımız ve teşkilatlarımız sahada hiçbir zaman boş durmadık. Gitmediğimiz yer, tutmadığımız el kalmadı. Allah’ın izniyle yaptığımız ve yapacağımız çalışmaların meyvesini sandıkta alacağız. Her gittiğimiz ilçemizde, mahallemizde güzel bir sıcaklıkla karşı karşıya geliyoruz. Bu seçimde de ‘Cumhur İttifakı’ sonrası gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza gerekse Milletvekili Adaylarımıza kapı kapı dolaşarak oy toplayacağız.” dedi.

Alkışlar arasında kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi; “Seçim bir ülkenin demokratik idaresi için olmazsa olmaz, vazgeçilmez unsurudur. Yaklaşık 95 yıllık genç Cumhuriyet’imizin hemen hemen yarısından fazla Milliyetçi Hareket Partisi hep olmuştur, olmaya da devam edecektir. Yani Türk Milletinin ebet müddet davasının siyasi teminatı her zaman Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur, Allah’ın izniyle ülkücü gençlik var olduğu sürece, bu topluluk burada var olduğu sürece bundan sonra da teminatı olmaya devam edecektir.” dedi. Konuşmasında MHP üzerinde oynanan oyunlara da değinen Aydın; “2011 ve akabinde 1 kasım 2015 seçimlerinde MHP siz bir siyaset dizayn etmeye çalışanların oyununu bilge liderimiz bozmuştur Ama Rabbime şükür, bu dava dualı, bu dava şehitler kanıyla bezenmiş, süslenmiş ayakta duran bir dava ve başında gerçekten siyasi feraseti yüksek, öngörüsü derin, çok güçlü, az uyuyan bir lider bulunmakta. O bunu gördü ve bir anda bu oyunları tersine çevirdi.

Seçmen diyor ki yeter artık biz bu pkk zilletinden kurtulmak zorundayız. İnanın teröristlerle dağlarda kucak kucağa, sarmaş dolaş olanlar, devletin emniyet müdürüne tokat atanlardan nereye geldik şimdi. Mağaralarından, inlerinden kulaklarından çekip çıkarılan, teslim alınan teröristlerle mücadeleye geldik. Kötü mü ettik? Bunu Milliyetçi Hareket Partisi yaptı çok net söylüyorum. Ne kadar gurur duysanız azdır. Allah’a şükür Milliyetçi Hareket Partisi’yle beraber işte ‘Cumhur İttifakı’ mantığıyla dedik ki; “Yeryüzünde bir tane Türkiye Cumhuriyeti devletine, Türk Milleti’nin bir ferdine yan gözle bakan kim varsa yok edilecek, yok edilene kadar terörle mücadele içeride ve dışarıda sürecek. Bu davaya gönül vermiş ve önce ülkem ve milletim düsturuna sahip bütün ülküdaşlarımızı bu kutlu yürüyüşte MHP'nin üç hilalli sancağı altında birlikte yürümeye davet ediyoruz. Cumhur ittifakı içerisinde güçlü bir ülkücü irade dosta güven Türkiye üzerinde sinsi planları olanlara da korku salacaktır. Gün birlik günüdür, gün safları sıklaştırma günüdür. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın inşaallah.” İfadelerini kullandı.

Prof Dr. Kamil Aydın daha sonra isimlerini anons ederek Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Milletvekili Adaylarını sahneye alarak davetliler ve basına takdim etti.

Programın finalinde katılımcılar Milletvekili Adaylarıyla fotoğraf çekilebilmek için bir birleriyle yarıştı.