Erzurum Palandöken İlçesi Newcity konutları inşaatı yapımı durdurulduğundan bu yana çok sayıda intihar girişimine ev sahipliği yaptı. Dün akşam bu girişimlerden birisine daha şahit olduk. 17-18 yaşlarında rencide ve kötü reklam olmaması için ismini paylaşmak istemediğimiz bir kız çocuğu 13 katlı inşaatın en üst katına çıkarak duvar kenarına oturdu ve ayaklarını aşağıya sarkıttı. Bunalıma giren genç kız atlamaya çok kararlı görünüyordu bu nedenle olay yerine 112 ambulansı ve itfaiye aracı getirtilerek binanın alt kısmına hava yastığı açıldı. Kameraların kayıtta olduğunu gören genç kız öfkelenerek çekim yapan basın mensuplarına küfür ve hakaretlerde bulundu.

Binanın aşağısında bulunan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Harun Kaplan genç kızın yanındaki polis memurlarını arayarak telefonu ona vermelerini istedi. Harun müdürle telefonda konuştuğu esnada genç kızın dalgınlığından yararlanan müzakereci polisler onu yakalayarak geriye çekti.

Olayı seyreden vatandaşlar; “Yeter artık! Neredeyse haftada bir intihar ya da girişimiyle karşılaşıyoruz. Bu binaların yıkımı için karar alınmıştı ancak hala yıkılmadı. En azından yıkım gerçekleşene kadar acil olarak binaların merdivenlerine duvar örülerek insanların yukarıya çıkışları engellenebilir.” dedi.