Kutsal topraklarda hac görevini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Erzurum’da evlerine dönen hacılar yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Hacıların karşılanması esnasında duygusal anlar da yaşandı.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinden Erzurum Havalimanı’na gelen hacı kafilesini yoğun kalabalık karşıladı.

Dış hatlar geliş terminalinden çıkış yapan hacılar, yakınları ve aileleriyle kucaklaştı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada bazı hacıların ağladığı görülürken, bazı hacılar da fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Erzurum Havalimanı terminallerinin önünde trafik polisleri araç parkına izin vermeyerek otoparka yönlendirdi. Otopark yetkilileri para kazanmak uğruna saatlerdir yol yorgunu olan hacıları yaklaşık bir buçuk saat çıkış kapısının önünde bekletti. Durumu öfkelenen hacılar ve yakınları sürekli korna çaldı ve otopark yetkililerine tepki göstererek; “Üç kuruş para alacaksınız diye insanları bekletiyorsunuz. Erzurum’dan ilk kez hacı kafilesi gelmiyor. Madem tecrübeniz var sabit bir ücret belirleyip sürücülerden girişte alsaydınız, çıkışta da hacılar beklemeden evlerine gitseydi.” dediler.