ESOB Başkanlar Kurulu İstişare ve Değerlendirme toplantısını yaptı. Tortum Yolu üzerindeki Dumlubaba Alabalık tesislerinde düzenlenen toplantıya birliğe bağlı oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
ESOB Genel Sekreteri Cüneyt Acır, bir yıllık faaliyet raporunu özetlerken, birliğin konfederasyon dışından tek kuruş borcu olmadığını açıkladı. ESOB’un özellikle son iki yıl içinde hazırladığı ve uygulamaya koyduğu Avrupa Birliği projeleriyle Türkiye’de adından söz ettirdiğini vurgulayan Başkan Rasim Fırat, sadece ADAPTESK projesiyle 3 bini aşkın esnafa eğitim verdiklerini dile getirdi.
KOSGEB ile ortaklaşa 23 girişimcilik kursu düzenlediklerini de anımsatan Başkan Fırat, “Hep birlikte önemli çalışmalara imza attık. Göreve geldiğimiz günden bu yana çıtayı bir hayli yükselttik diyebilirim. Ama çok daha çalışmamız gerekiyor. Öyle ki bu işler parayla da alakalı. Oldukça mütevazı bir bütçeyle önemli işler yaptık. Bugün baktığımızda konfederasyon hariç devlete ya da bir başka yere tek kuruş borcumuz yok” diye konuştu.
“Ocak’ta seçimler başlıyor”
ESOB’a bağlı odalarda 1 Ocak itibariyle seçimlerin yapılmaya başlanacağını da anımsatan Başkan Fırat, şöyle devam etti:
“Biz büyük bir aileyiz. Aramız da kırgınlık, dargınlık olmamalı. Hepinizin bildiği gibi makamlar gelip geçicidir. Önemli olan hoş bir sada bırakmaktır. Seçimlerimizi de yine bu anlayışla yapacağız. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Toplantıda daha sonra oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri söz alarak sorun ve çözüm önerileri konusunda görüşlerini aktardılar.”