Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sanayileşmemiz ve 2023 Vizyonu” konulu konferansta Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu ve Yürütme Kurulu Eski Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek bir sunum yaptı.
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Şimşek, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda sanayileşmenin önemini vurgulayan bir değerlendirmede bulundu.
Cumhuriyet Dönemi Endüstrileşme Maceramız: Yarım Kalan Devrim Rüyası, Bir Öncünün Romanı: Nuri Demirağ gibi Türkiye’nin endüstrileşme tarihinde kilometre taşaları olan konularda 8 adet kitabı bulunan Prof. Dr. Şimşek, katılımcılara Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleşen başarılı ve başarısız olunan pek çok sanayileşme hamlelerini anlattı.
Teknolojiyi benimseme, yaşama, ilerletme, hayatın her alanına yayma ve inovasyon konularının işlendiği konferans sonunda söz alan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e teşekkürlerini sundu ve hediye takdiminde bulundu.