Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği (ERFOD) Başkanı Prof. Dr. Yıldıran Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, Dr. İsmail Cemil Özyazıcı, Güray Ataman ve Zeki Akal, dernekleri hakkında Rektör Çomaklı’ya bilgi verdi.
Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (ERFOD) Türkiye’de 100’ü aşkın Fotoğraf Dernekleri içerisinde Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (TFSF) üye olan 54 dernekten biri olduğunu belirten Başkan Yıldırım: ”ERFOD olarak, Erzurum’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtan birçok fotoğraf projeleri ve fotoğraf sergilerini hayata geçirdik. Atatürk Üniversitesi ile birlikte, Erzurum’un ve Atatürk Üniversitesinin tanıtımına sanatsal açıdan katkıda bulunmak için daha fazla fotoğraf projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca, Atatürk Üniversitesi öğrencilerine ve gençlerimize fotoğrafı sevdirmek ve fotoğraf sanatına uygun fotoğraf üretmeleri için katkıda bulunma amacı taşıyoruz. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bir STK olan Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği’ne bu bağlamda her türlü desteği verebileceklerini ifade etti. ERFOD olarak, desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi olarak sosyal ve kültürel alanda yapılan faaliyetleri önemsiyor, her türlü projeye destek veriyoruz. Kültürel, sosyal ve sportif alanlar ile bilimsel ve akademik eğitimi harmanlayarak ancak verimli sonuçlar elde edebiliyoruz. Bu bağlamda Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği’nin çalışmalarını da takdir ediyor, Dernek Başkanı Prof. Dr. Yıldıran Yıldırım’ı ve ekibini kutluyorum. Üniversite olarak bu ve benzeri tüm proje, etkinlik ve faaliyetlere desteklerimizin sonuna kadar süreceğini de belirtmek istiyorum” diye konuştu.