İnşaat sektöründe düzenlenen en prestijli ve en büyük yapı malzemeleri fuarları arasında yer alan TheBig 5 Show Uluslararası Yapı ve Yapı Malzemeleri fuarı, yoğun iş bağlantılarının sağlandığı bir organizasyon olması ve sektöre yön vermesiyle öne çıkıyor.

 Her yıl ziyaretçi akınına uğrayan ve katılımcılar tarafından ticari işbirliklerine olanak tanıyan, Ortadoğu ülkelerinin yapı ve inşaat malzemeleri sektörüne yön veren fuarda, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) organizasyonunda bölge firmalarımız götürdükleri ürünlerini ziyaretçilere tanıttı ve ihracat potansiyelleri hakkında bilgiler verdi. Bölgemiz ekonomisinin temel taşlarından olan inşaat sektörüne yeni ihracat imkânları vermek amacıyla, Suudi Arabistan ve çevre ülkeler başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasına  Türk yapı sektörünün bölgedeki etkinliğini gözler önüne serdi. 27-30 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, DAİB URGE projesi kapsamında 11 üye firma ve 20 kişilik heyet ile katılım sağlandı. Fuar alanına kurulan stantta ürünlerini tanıtıp, ziyaretçilerini ağırlayan DAİB heyeti aynı zamanda sektörün önde gelen firmalarıyla yoğun iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan TheBig 5 Show Yapı İnşaat Fuarına bölgenin ürünlerini katılımcılara en etkin şekilde tanıtımının yapıldığını belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ŞENGEL ‘‘Çeşitli ülkelerden birçok alıcı ile karşılaşma imkânı sunan fuar DAİB-İnşaat Kümesi katılımcı firmaları açısından oldukça olumlu geçti.Standımız, bölge firmalarımız ve ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Yapı Malzemeleri ithalatçısı firmalarla, bölge üreticilerimiz arasında programladığımız yüzlerce ikili iş görüşmelerinin olumlu sonuçlarını şimdiden almaya başladık. Bölgemizden 6 firmamız anlaşmalarını sağladı. İnşallah, 2017 ve 2018 yıllarını bölge ihracatını artırma açısından fuar katılımları, sektörel ticaret heyetleri, alım heyetleri ile çok yoğun ve dolu geçireceğiz.

 Türkiye’nin Suudi Arabistan’a yönelik dış ticaret hacminin de sürekli arttığı ve 2016’nın sonunda 4 milyar dolara ulaşan ihracatımız var. Bunun önemli bir kısmını da inşaat malzemeleri sanayi oluşturuyor. Suudi Arabistan Türkiye’den bims ile başlayıp çimentodan çeliğe, boyadan elektronik aksama, doğal taştan armatüre, aydınlatmadan mobilyaya bir inşaatta gerekli olabilecek hemen her malzemeyi ithal eden bir konumda. Bu anlamda önemli bir pazar’’ ifadesinde bulundu.