Olay bugün  saat: 13:30 sıralarında, Erzurum Palandöken ilçesinde meydana geldi. 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarda bir şahsın intihar etmek için yapımı durdurulan Newcity konutlarına çıktığı bildirildi. Haber merkezi olay yerine çok sayıda ekibin yanı sıra itfaiye ve ambulans sevk etti.

Binanın 5. Katına çıkarak atlamak isteyen şahsı gören sürücüler, araçlarını yol kenarına park ederek,  canına kıymak isteyen genç kızı, atlamaması yönünde ikna etmek için dil döktü.

Polis ekipleri çok tedirgin olduğu gözlenen 16 yaşındaki E.T. isimli genç kızın paniklememesi için ona çok dikkatli yaklaştı.

Genç kızın atlamaması için dua eden vatandaşlar, cep telefonlarıyla olayı görüntülemeyi de ihmal etmedi.

Yaklaşık 25 dakikalık bir bekleyişin ardından, cinayet büro ekipleri, genç kızın bir anlık dalgınlığından yararlanarak onu yakalamayı başardı. Aşağıya indirilerek sağlık kontrolü için ambulansa bindirilen 16 yaşındaki E.T’nin ailevi nedenlerden dolayı canına kıymak istediği öğrenildi.

  Newcity inşaatlarında sıkça intihar vakalarının yaşandığını dile getiren çevre sakinleri, yenilerinin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istediler.