1985 Yılında gurbet yolunu tutan Ahmet Gündüz’ün, zor ve bir o kadar da başarılı bir yaşam öyküsü var. Ekmek kavgası için Bursa’nın yolunu tutan Gündüz, özellikle inşaat sektöründe yıllarca emekçi olarak çalıştı. İlerleyen süreçte, kendi inşaat firmasını kuran Ahmet Gündüz, inşa ettiği kaliteli ve sağlam yapılarla birçok insanı ev sahibi yaptı.

İstihdam alanını genişletmeye karar veren başarılı iş insanı, hizmet sektöründe de işletmeler açarak onlarca insanın evine ekmek götürmesine vesile oldu.

‘CAN KARAYAZIM’ NASIL HAYAT BULDU?

Karbeyaz Medya olarak bizleri ziyareti sırasında, mini bir söyleşi yaptığımız Ahmet Gündüz’e, ‘Can Karayazım’ adlı eserin nasıl hayat bulduğunu sorduk. Ahmet Gündüz; “Erzurum’un gurularından, sanatçı kardeşimiz Ayaz Toprak ile çay içip, sohbet ettiğimiz sırada, çocukluk yıllarımı, doğup büyüdüğüm topraklara ve aileme olan sevdamı anlattım. Ben konuşurken Ayaz’ın elindeki kağıt, kalemle bir şeyler karaladığını gördüm. Ne yazdığını sorduğumda, kağıdı bana uzattı. Okuduklarım karşısında hem hayran kaldım, hem de gözlerim doldu. Söz yazarı ve bestekâr Ayaz Toprak, ‘Can Karayazım’ adlı eseri yazmış ve sanki benim yaşamışçasına duygularıma tercüman olmuştu. Ayaz’a olan şükranlarımı nasıl ifade edeceğimi bilemedim. Ertesi gün yeni bir sürprizle yanıma gelerek, bana eserin, ezgisiyle türküleşmiş halini dinletti. Çok heyecanlandım ve kendisinden Erzurum’a, doğup büyüdüğüm topraklar olan Karayazı’nın Köse Hasan köyüne bu türkünün klibini çekmeye gitmek istediğimi söyledim. Beni kırmadı ve hemen harekete geçerek Erzurum’un yolunu tuttuk. Köyüme ölümsüz bir eser bırakabilmenin mutluluğunu yaşarken, başta sanatçı dostum Ayaz Toprak ve klip yönetmenimiz Ensar Çelik olmak üzere, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

BİR AYAZ TOPRAK ESERİ…

Erzurum’a her geldiğinde Karbeyaz Medya’ya uğrayarak ziyarette bulunmayı ihmal etmeyen Ayaz Toprak, geleneği bozmadı ve bu sefer beraberinde klip çekimini yaptıkları iş insanı Ahmet Gündüz ve Dadaşköy eski belediye başkanı Güven Gülüm ile birlikte geldi. ‘Can Karayazım’ adlı eseri sorduğumuz sanatçı Ayaz Toprak; “Ahmet bey Bursa’da sıkça görüştüğüm, yaptığı işlerdeki başarsısını, sağladığı istihdamı ve memlekete faydasını takdirle karşıladığım bir ağabeyim… Bir gün Kendisiyle köyü ve ailesi konulu bir sohbet gerçekleştirdik. Biz söz yazarı sanatçıların eser kaleme alabilmesi için, ilham dediğimiz ruh halinin gelmesi ve bir şeylerden esinlenmesi ya da etkilenmesi gerekiyor. Ben de Ahmet beyin anlattıklarından etkilendim ve o anda ilham geldi karalamaya başladım. Türkü, Ahmet bey ve köyüne ithaf olduğu için, klipte de kendinin ve ailesinin oynamasını uygun bulduk. Bu arada sözü ve müziği şahsıma ait olan ‘Can Karayazım’ adlı eserin klip yönetmenliğini Ensar çelik yaptı.” İfadelerini kullandı.

 

 İŞTE ‘CAN KARAYAZIM’ ADLI ESERİN SÖZLERİ

 

NASIL ANLATAYIM SEVDİĞİM SENİ

ŞÖHRETİN BİR BAŞKA ŞANIN BİR BAŞKA

SENİ GÖREN GÖZLER DÜŞMEZMİ AŞKA

SANA SEVDAM SONSUZ CAN KARAYAZIM

 

KÖSE HASAN KÖYÜM BURNUMDA TÜTER

GÜZEL BAĞLARINDA BÜLBÜLLER ÖTER

BABA VATANIMDA HASRETİM BİTER

VATAN TOPRAĞIMDIR CAN KARAYAZIM

 

TOPRAĞIN BOL OLSUN CAN SEFRA ANA

HAKKINI HELAL ET NOLURSUN BANA

GÜLYÜZÜNE KURBAN OLURUM SANA

SENSİZ YETİM KALDI CAN KARAYAZIM

 

ONURUM GURURUM CAN FAHRİ BABAM

SANA LAYIK OLMAK BUDUR HEP ÇABAM

SESSİZ SAKİN ŞİMDİ BOSTANIM OBAM

SENSİZ YALNIZ KALDI CAN KARAYAZIM

 

ŞİİR

BÜLENT SEVKET İZZET İLHAMİ

GİTTİ ANAM BABAM ECDADIM HANİ

UNUT BU HAYAT YASAMAK FANİ

GİTTİ GELMEZ ARTİK CANLARIM BENİM

 

ALİYE NURAN GÖNÜL SAADET HANDAN

ANA BABAMIZI SEVERDİK CANDAN

ALLAH RAZİ OLSUN HERDEM ONLARDAN

GİTTİ GELMEZ ARTİK CANLARIM BENİM

 

İZZET DOĞAN MEHMET VE AHMET

BİR OLUR DİLERİZ ONLARA RAHMET

YERİNİZ NUR OLSUN MEKAN-I CENNET

GİTTİ GELMEZ ARTİK CANLARIM BENİM