İdareciliğini yaptığı okulda "Hayal" adlını verdiği projeyle öğrencilerinin hayallerini neyin süslediği öğrenen Topaloğlu, en büyük hayali İstanbul'u görmek olan 11 öğrenciye büyük sevinç yaşattı. Topaloğlu, söz konusu öğrencileri İstanbul'la buluşturdu. 
Erzurum'un başarılı eğitimci ve idarecilerinden olan Selami Topaloğlu, yine adından söz ettirecek bir çalışmaya imzasını attı. 50. Yıl Ortaokulu'nda adına "Hayal" dediği bir proje başlatan Topaloğlu, öğrencilere en büyük hayallerinin ne olduğunu sordu. Bir grup öğrencinin İstanbul'u görme merakı içerisinde olduğunu gören Topaloğlu, hemen harekete geçti ve Yakutiye Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de bu projeye dahil ederek öğrencilerin İstanbul hayalini gerçekleştirdi. Proje kapsamında öğrencilerin ulaşım giderlerini Yakutiye Belediyesi karşılarken, İstanbul'daki gezi, konaklama, yeme ve içme masraflarını ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üstlendi. 50. Yıl Ortaokulu Müdürü Selami Topaloğlu, "Bu projeyi hayata geçirmemizde bize destek olan ve teşvik eden İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum" dedi.
TOPALOĞLU HAYAL PROJESİNİ ANLATTI
50. Yıl Ortaokulu Müdürü Selami Topaloğlu, "Hayal" adını verdiği projeyle ilgili olarak şunları kaydetti: "Okulumuzda öğrencilerimizin hayal dünyasını neler süslüyor diye bir proje başlattık. Bu proje doğrultusunda öğrencilerimizden hayallerini süsleyen şeyleri yazmalarını ve bize ulaştırmalarını istedik. Öğrencilerimizden bize gelen mektupları değerlendirdik, titiz bir süzgeçten geçirdik. Dikkatimizi, İstanbul'u görmeyi çok arzu eden öğrencilerimiz çekti. Kimi Sultanahmet'i, kimi Ayasofya'yı, kimi Boğaz Köprüsü'nü, kimi de Topkapı Sarayı'nı görmeyi herşeyden çok istiyordu. Bu öğrencilerimizle bir araya geldik ve program yaptık. Yakutiye Belediye Başkanımız Sayın Ali Korkut eksik olmasın, öğrencilerimizin gidiş dönüş uçak masraflarını karşıladı. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Ilıcalı'nın da yardımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de bu çalışmaya dahil ettik. Öğrencilerimizin İstanbul'daki gezi, konaklama, yeme ve içme masraflarını da İstanbul Büyükşehir Belediyesi üstlendi."
Projenin hayata geçirilmesi sürecinde kendisine en büyük teşvik desteğini İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin verdiğini belirten Topaloğlu, "Bu hayali gerçekleştirmemizde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.
ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK MUTLULUĞU
Öte yandan Selami Topaloğlu'nun projesi ile hayallerini süsleyen İstanbul'la gitme fırsatı yakalayan öğrencilerin mutlulukları ise gözlerinden okundu. İstanbul'da Sultan Ahmet'ten Boğaz Köprüsü'ne, Ayasofya'dan Yerebatan Sarnıcı'na, Topkapı Sarayı'ndan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne varıncaya kadar tarihi ve turistik mekanları gezen öğrenciler, bol bol fotoğraf çekildi, rüyalarını süsleyen şehirde gönüllerince eğlendiler. Hayallerinin gerçekleşmesine vesile olan Okul Müdürü Selami Topaloğlu başta olmak üzere Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'ya ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkililerine teşekkür eden öğrenciler, "Bu geziyi ömrümüz boyunca unutmayacağız. Çünkü İstanbul'u görmek ve İstanbul'da gezmek en büyük hayalimizdi. Bu hayalimiz sonunda gerçek oldu, çok mutluyuz" dediler.