Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan kalkınma ajanslarının katılımıyla 6-8 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşen ‘İşbirliği ve Koordinasyon Çalıştayı’nın ardından, çalıştayda oluşturulan ‘Beşeri ve Sosyal Sermaye Grubu’ önceki gün bir değerlendirme ve istişare toplantısı yaptı.
DAP İdaresi’nde gerçekleşen toplantıya, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Uzmanı Mehmet Emin Özsan, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ile Mehmet Özdoğan, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)’dan temsilciler ile DAP İdaresi Beşeri Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök ve kurumun sosyal projelerden sorumlu personelleri katıldı.
7 Kasım tarihinde başlayan ve 2 gün süren toplantıda, Kalkınma Ajanslarının temsilcileriyle; DAP İdaresi ve Kalkınma Ajansları tarafından halen uygulanan ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan sosyal projelerle ilgili ortak politika belirleme noktasında fikir teatisinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, Kalkınma Ajanslarının Sosyal Program Odaklı Mali Destek Programları için ortak çerçevenin belirlenmesi konusu da masaya yatırılarak görüşüldü.
DAP İdaresi tarafından hayata geçirilen sosyal projeleri yerinde ve önemli bulan ajans temsilcileri, Kalkınma İdaresi ile Kalkınma Ajanslarının desteklerinde mükerrerlikleri ortadan kaldıracak bu işbirliğinin devam etmesi dileğinde bulundular.
Toplantı sonrası, Kalkınma Ajanslarının temsilcileriyle birlikte DAP İdaresi tarafından desteklenen Erzurum’daki örnek sosyal proje alanları gezildi. Önce Palandöken İlçesinde yapımı tamamlanan Selimiye Semt Kütüphanesini, ardından Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsünde yer alan Mucitbank proje alanını gezen heyet, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.