Olay, Adnan Menderes Mahallesi 69'uncu Sokak'ta gece 00.30'da meydana geldi. Alkollü olduğu öğrenilen Nurullah Durmaz, kendini içeri kilitlediği evini ateşe verdi. Daireden yükselen dumanları gören komşuların bilgi vermesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevkedildi. Olay yerine ulaşan ekipler, doğalgazı keserek apartmanı tahliye ettikten sonra itfaiye aracı merdiveriyle yanan eve ulaşmak istedi. Bir taraftan dışardan yangına müdahale çalışması sürerken bir taraftan da görevliler, içerdeki Nurullah Durmaz'a ulaşmak için çelik kapıyı anahtarla açmayı denedi. Durmaz içeriden kilitlediği için açılmayan kapıyı görevliler, balta darbeleriyle açmayı denedi. Polislerin tekme darbeleriyle kapının açılması sonucu apartmanı duman kapladı. Gaz maskeli itfaiye ekipleri, yoğun duman altındaki eve girerek Durmaz'ı baygın halde buldu. Görevlilerin evden çıkardığı Durmaz, ambulansla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadığı belirlenen Durmaz, acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından anestezi yoğun bakımı servisinde tedavi altına alındı.
Apartman sakinlerinden Emin Eminci (27), "Saat 00.30 sıralarında odada otururken sesler duydum. İlk başta havai fişek patladığını sandım. Camı açınca itfaiye ve polisi aradım. Aşırı bir yangın çıktı. Doğalgazı kapattık, çoluk çocuk dışarı çıktık. Bildiğim kadarıyla tek yaşıyor. Ailevi sıkıntıları da var. Boşandı diye biliyorum. Ekipler müdahale etmeye çalıştı. Şahıs kapıyı açmayınca itfaiye ekipleri geldi. Şahıs içerdeki eşyaları dışarı atıyordu. Kalorifer petiğini söküp atmış. O kadar çok şey attı ki ben yan bloktan duydum sesleri. Şahsı dışarı çıkarıp ambulansla hastaneye götürdüler. Şikayetçi olacağız, mahallemde niye böyle bir şey yaşansın" diye konuştu.
DAHA ÖNCE DE EVİNİ YAKMIŞTI
Emniyette 19 ayrı suç kaydı bulunan Nurullah Durmaz, daha önce de evini yakmıştı. 3 Ağustos 2022 gecesi yine kendini evine kilitleyen Nurullah Durmaz, eşyalarını dışarı atarak evini ateşe vermişti. İtfaiyenin çalışması sonucu yangın söndürülmüş, ambulansla hastaneye götürülmüştü.