Oltu ilçe merkezinde ikamet eden Öztürk ailesinin iki çocuğundan ilki olan 10 yaşındaki Samet Öztürk’ün minik bedeni yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. İki yıldır tedavi gören ve bir yıl önce kalın bağırsak ameliyatı olan Samet, sonraki süreçte böbrek yetmezliği sorunuyla mücadele etti. 3 gün önce tekrar rahatsızlanarak Erzurum Araştırma Hastanesine kaldırılan Samet, hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.
Böbrekleri tamamen iflas etmesi eden Samet’in acısı ailesini perişan etti.

Sırası boş kaldı
Oltu 25 Mart İlkokulu 3-A sınıfı öğrencisi olan küçük Samet’in sırası da boş kaldı. Sınıf arkadaşları Samet’in sırasına Türk bayrağının yanı sıra bir fotoğrafını koyarken sıraya karanfil bıraktı.
Sınıf arkadaşları hep birlikte Samet’in gözü yaşlı annesi Zeynep Öztürk'ü (33) evinde ziyaret ederek Samet için çizdikleri resimleri ve karanfil verdi. Anne Zeynep Öztürk, Samet’in sınıf arkadaşlarına sarılarak gözyaşı döktü. Baba Ahmet Öztürk ise musalla taşında bulunan Samet’in tabutu başında gözyaşı döktü.
Ailesinin iki çocuğundan ilki olan Samet, sınıf arkadaşlarınca da çok seviliyordu. Oldukça başarılı bir öğrenci olan küçük Samet’in ani vefatı ailesinin yanı sıra Oltu’yu da yasa boğdu.
Bu arada küçük Samet’in cenazesi dün cuma namazını müteakip Aslanpaşa Camii'nde kılınan namazın ardından dualar eşliğinde Cankurtaran Mezarlığında toprağa verildi.