AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde oluşturulan Türkiye atlı cirit liginde, büyük bir başarıya imza atarak art arda ikinci defa şampiyon olan Akıncılar Atlı Spor Kulübünü ziyaret etti. İkisi birinci lig olmak üzere 5'inci kez şampiyon olan Aıncılar Atlı Spor Kulübünü tebrik eden Ilıcalı, "Ilıcamızın bu güzide takımını tebrik ediyorum. Akıncılar Atlı Spor Kulübümüz cirit liginde iki seferdir üst üste şampiyon oluyor. Büyük bir emek ortaya koyan Başkanımın şahsında tüm yönetimi ve sporcuları tebrik ediyorum. Ben sizleri hem tebrik etmek hem de çam sakızı çoban armağanı bir hediye takdim etmek için ziyaret ettim. Atlarımıza arpa yardımı olması adına 5 bin TL lik ödülümüzü size takdim ediyorum. Allah hayırlı etsin. Başarılar diliyorum" dedi.
Ilıcalı, Cirit Klüp Başkanlarını da Dinledi
Geleneksek sporlarımızdan ciritin gelişmesi ve yaygınlaştırılması için büyük bir çaba gösteren Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Cirit Kulübü Başkanlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek Kulüp yöneticilerinin sorunlarını dinledi. Büyük sorunlardan biri olan cirit atları için arpa desteği konusunda Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile görüşen Ilıcalı Erzurum'daki cirit kulüp başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldik. Toplantı da sorunları dinledik. Destek verilmesi gereken önemli konular var. Notlarımızı aldık. Sizin de temsilciniz vardı. Ankara'da onlarında temsilcisi olacağım. Kulübü büyük bir başarıya imza atarak 81 kulüp içerisinde şampiyon oldu. Şampiyon takımı, tesislerinde ziyaret eden Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Üstün galibiyetinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu imkanlarla böyle bir başarı elde etmeniz takdire şayan. Bizlerde bu başarının ardından üzerimize düşeni yapıp sizlere destek olacağız" dedi.
Şampiyonluk kupasını, Etnospor Konfedarasyonu başkanı Bilal Erdoğan'ın elinden alan Akıncılar kulübü başkanı Atilla Gezmiş, "81 kulüp arasında gerçekleştirilen bu yarışlarda namağlup çıkarak Türkiye şampiyonu olduk. Bazı imkansızlıklar arasında yürüttüğümüz çalışmalarla bu başarıyı elde etmek bizim için gurur verici. Bizler destek gördüğümüz sürece bu başarılara yenilerini ekleyerek yolumuza devan edeceğiz" diye konuştu.