Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık ile birlikte TYB Erzurum Şubesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız STK'ların öneminden bahsederek şunları söyledi; “Özellikle eğitim- öğretim merkezli bütün çalışmalara destek vermeye ve destek almaya hazırız. Erzurum´da kim bir kitaba dokunuyorsa onu ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bizler öğretmen ve velilere olduğu kadar Sivil Toplum Kuruluşları´na da büyük önem veriyoruz” dedi.
Yaptıkları çalışmalar hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü´nden her zaman destek aldıklarını dile getiren Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı M.Hanefi İspirli de, “ Çalışmalarımızı Milli Eğitim Müdürlüğüyle bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz. Programlarda sık sık öğretmenlerimizden de faydalanıyoruz. Öğretmenlerimizin de bizlere katkıları oldukça fazla. Programlarımızda ki çalışmalarımıza elimizden geldiğince de devam edeceğiz” diye konuştu.
TYB Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan'ın da hazır bulunduğu ziyaret sonrası Yıldız'a TYB Erzurum Şubesi üyelerinin kitapları hediye edildi.