Lahanadan kornişona, fasulyeden havuca, karnabahardan patlıcana, biberden kavuna birçok çeşidiyle kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşunun kendine has lezzetiyle hem mutluluk hem de sağlık kaynağı olduğu belirtiliyor.
Yeni iş yerinin açılışını Oltu Kaymakamı Şenol Turan yaptı. Kaymakam Şenol Turan, “İlçemizde ev yapımı turşucu yoktu, bu turşu dükkanını açmakla Oltu’da ki bir eksikliği gidermiş oldu. Allah hayırlı bol kazançlar nasip etsin. Bizler bu turşu dükkanının ayakta kalması için elimizden gelen bütün desteği sağlayacağız”dedi.
İşyeri sahibi Süleyman Turgut ise “Oltu’da eksikliğini hissettiğimiz ev turşunu yapıp Oltululara hizmet etmek istedim ev yapımı turşu dükkanı Doğu Anadolu’da bir ilki gerçekleştirdik. Bu arada iyi turşu sirkeyle mi olur limonla mı diye tartışmaya açık bir soru. Oltulular bunun cevabını ise benim yaptığım turşuları tadarak sirkelimi limonlu tuşunun iyi olduğuna karar verecekler.” Dedi.
Açılışa Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Belediyesi İl Encümeni Ömer Soylu, Oltu Ülkü Ocakları Dernek Başkanı Vedat Sağlam, Elinora Kafeterya sahibi Muhammet Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.