Recep Birsin Özen Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde öğretmenlik yapan Oğuzhan Ç. otizmli Duygu Berat Bastem'in annesi Nevin Bastem'i geçen 11 Aralık günü arayarak okula gelmesini istedi. Öğretmen Oğuzhan Ç., Duygu Berat Bastem'in altını kirlettiğini artan davranış bozukluğunuda videoya çektiğini söyledi. Videoları izleyen anne Nevin Bastem eğitim amaçlı yapıldığı iddia edilen görüntülerde kızına şiddet uygulandığını görünce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gitti. Çocuğunun ellerini tutarak başına bastırdığı ve yaptığı hareketlerden dolayı aç bırakacağını söyleyen öğretmeninden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen Oğuzhan Ç. hakkında inceleme başlattı. Şiddet iddialarını üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi'ne çağırdı. Kuruma giden baba Hüseyin ile anne Nevin Bastem yaşananlarla ilgili yetkililere bilgi verdi.

                Okul yönetimi ve öğretmen iddialara yanıtsız bırakırken, 4 çocuk annesi  Nevim Bastem, bakanlık tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek şunları söyledi:

                "Öğretmen beni okula çağırdı. Okula gittiğimde çocuğum altına kirletmişti. Bana bir video çektiğini daha sonra göstereceğini söyledi.  Video gelince tabi eğitim içerisinde şiddetin nasıl olduğunu ben bilmiyorum ama benim çocuğumun canı, kollarının acıdığını gördüm. Okul müdürüne konuyu arz edecektim. Bir bayana kabaca davranış, 'defol odamdan çık, sus konuşma, sen kimsin?' deyince çok sinirlendim. İçim acıdığından  için öğretmenin kendine dizayn vermesi için Milli Eğitim Müdürüne gittim. Şikayetlerini anlattım. 'Böyle birşey olmasın' dedim. Oğuzhan Bey kendine çeki düzen versin bir daha çocuğumun kollarını çekerek davranış bozukluğunu söndüremez. Çocuğuma bir müzik açsaydı bu işlem tamamiyle çözülmüştü. Davranış bozukluğu öyle sönmez. Sağlık bakanımıza Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, sakinleştirici ilaçların reçetesi 4-5 bin lira oluyor. Bir yıldır ilaçları alamıyoruz bana yardımcı olsunlar."