Belediye binasında gerçekleşen basın toplantısına Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu ve Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan katıldı. ‘Orucun mekanı Ramazan, Ramazanın mekanı Erzurum’dur ‘ diyerek sözlerine başlayan Başkan Sunar, kampanyanın içeriğini anlattı.

 

Başkan Sunar; “Bugün belediyemizin, İlçe Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüteceğimiz Ramazan’a ‘Merhaba’ demek kapsamında hoşgörüye ve sabra davet kampanyamızın tanıtımı için buradayız. Yeni bir iklimin eşiğindeyiz. Dinimizin en farklı en güzel ibadetlerinden biri olan orucun mekanı olan ramazan ayındayız. Nasıl ramazan orucun mekanıysa, ramazanın mekanı da Erzurum’dur. Hakikaten Erzurum Ramazanı farklı yaşayan, ramazanla ilgili olarak yeni bir iklime girdiğimizin yeni bir mevsim gelmiş gibi bir şehri değiştiren aylardan birisidir. Ramazanı en güzel yaşadığımız yerlerden birisidir Erzurum. Dünyanın sayılı şehirlerinden biridir ki Ramazan bu kadar güzel yaşansın. Bir iklim bir şehri nasıl değiştirirse hakikaten Ramazan da Erzurum’u öyle değiştiriyor. Ramazanla ilgili olarak söylenecek çok şey var. Bunları ilerleyen süreçte kampanyalarımız hakkında bilgilendireceğimizi bildirmek isterim. Ama Ramazanda esasında sınanan şey bizim açlığımız değil, sabrımızdır. Davet olunduğumuz şey hoşgörüdür. Dolayısıyla Ramazanda Erzurumlular olarak hoşgörümüzü ve sabrımızı bir kez daha ortaya koymak istiyoruz. Bu ramazanda Palandökenliler olarak bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Oluşturmak istediğimiz farkındalık temelde şu, bu ramazanda Palandökenliler olarak daha hoşgörülüyüz, daha sabırlıyız. Sınanan şeyin sabrımız olduğunu biliyoruz. Davet olunduğumuz şeyin hoşgörü olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda palandökenden oluşturacağımız farklılığı Erzurum’a, Erzurum’dan oluşturacağımız farklılığı Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz. Bu hususta palandökenden en tabi iştirak edeceğimiz kurumlar, en tabi müttefiklerimiz tabi ki müftülüğümüz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz. İlçe müftülüğümüz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile projemizi paylaştığımız da kendileri de büyük bir heyecanla projemize iştirak ettiler. Ellerinden gelen bütün desteği bize sağlayacaklarını söylediler. Bu ramazan boyunca hem camilerimizden, hem de okullarımızdan hoşgörü ile ilgili bir farkındalık oluşturup bunu bütün şehre yaymak istiyoruz” diye konuştu.

“Kampanya, görseller ve etkinliklerle gerçekleşecek”

Başkan Sunar, çeşitli etkinlikler ve görsellerle kampanyanın yürütüleceğini söyledi. Sunar; “Kampanyamızı muhtelif görsellerle ilçemizde tanıtmış olacağız. Billboardlarla, afişlerle, broşürlerle çeşitli etkinliklerle kampanyamızı ramazan ayı boyunca sürdürmüş olacağız.  İçeriğimiz şu, Ramazan Erzurum’da güzel yaşanıyor ama Biz Ramazan da Palandökenliler olarak bir tahammül oluşturmak istiyoruz. Birbirimize tahammül edebilmeliyiz. Trafikte, sokakta birbirimize tahammül edebilmeliyiz. Alışverişlerimizde daha hoşgörülü olabilmeliyiz. Temel de esasında ramazanda sınanan şey açlığımız değil, sabrımızdır. Ramazanın bize kazandıracağı hoşgörüdür. Bir görsel hazırlığımız var. Bir sabah ramazana uyandığında şehir yepyeni bir bilinçle uyanmış olsun. Bu bilinci ateşlemiş olalım” dedi. 

“Müftülük ve Milli Eğitimle ortak çalışılacak”

Ramazan ayında ilçede bulunan kamu kurumlarıyla istişareli olarak vatandaşa hizmet verileceğini söyleyen Sunar; “Ramazan da iftar çadırımız var. Mevlana vadisinde olacak. Hepimiz bu şehre hizmet eden belediyeleriz. Dolayısıyla bir takım destek hizmetlerini etkin bir şekilde iş birliği içerisinde yürütüyoruz. Şehrin farklı yerlerinde de bu manevi hava hissedilsin istiyoruz. Bu sene Ramazan çadırını Büyükşehir Belediyemiz kuracak. Ay boyunca bizim de faaliyetlerimiz olacak. Muhtelif yerlerde kampanyamızla ilgili tanıtımlar olacak. Müftülüğümüzde bu hususta bize camilerden destek verecek. Milli eğitim müdürlüğümüzde okullardan bize destek verecek. Biz biliyoruz ki hanelere ulaşmanın en güzel yolu çocuklarımız. Gönüllere ulaşmanın en güzel yolu da camilerimiz. Bizde inşallah Palandöken Belediyesi olarak bu hususta üzerimize ne düşerse noksansız yapmaya çalışacağız” dedi.