Erzurum’un önemli tarihi ve kültürel sembolleri arasında yer alan, içine girildiğinde misafirlerini adeta tarihsel bir zaman tünelinde gezdiren 946m2 üzerine inşa edilmiş eski taş bina, artık ihtiyaca cevap vermediği için tahliye edildi.

Konuyla ilgili Karbeyaz Medya olarak bilgieler aldığımız Şair Nefi Ortaokulu Müdürü Hasan Basri Özcan şu ifadelere yer verdi;  "Yaklaşık 3300 m2 lik bir bahçede, dededen toruna ortak hafıza inşa etmiş kuşakların ortak mekân ve ortak şuur edinmelerini sağlamış nice kriz, hüzün, sevinç ve ülke olaylarına şahitlik yapmış bu koca bina aktık zamanımızın ihtiyaçlarını karşılamada ki eksikliklerinden dolayı boşaltılmak zorunda kalınmıştır. Tarihi ve mekânsal kimliğini koruması için yeni bina eski taş binanın çok yakına inşa edilmiş olup, Yeni binası Fazıl SAY’lar, İdil BİRET’ler, Suna KAN’lar, Abidin DİNO’lara ev sahipliği yapsın diye tam teşekküllü resim ve müzik atölyeleriyle donatılmıştır."

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYORUZ  

Konuşmasında yeni binalarının donanımından ve 2019 - 2020 eğitim sezonu hedeflerinden bahseden Özcan şöyle devam etti;"Günümüzün bir gerçeği ve geleceğimizin en büyük vazgeçilmezi olacağı daha şimdiden aşikâr olan“yapay zeka”yı çocuklar şimdiden tanısın, ilerde çok daha iyilerini geliştirsin diye robotik kodlama sınıfı oluşturulmuş öğrencilerin hevesle katılım sağlamaları hedef edinilmiştir. Genç idari ve öğretmen kadrosu, yeni fiziki yapısıyla Şair Nefi Ortaokulunun kayıt alanındaki tüm öğrencilerine pahalı kolejlerin sunduğu hemen hemen tüm imkânları sunduğuna emin olabilirsiniz. Öğrencilerine on yıllardır oluşturduğu ortak bir kimliğin parçası olma ayrıcalığını sunan Şair Nefi Ortaokulunu herkesin gezip görmesini önemle tavsiye ediyorum.

EMEĞİ VE KATKISI OLANLARA TEŞEKKÜR...

Şair Nefi Ortaokulu Müdürü Hasan Basri Özcan özel Kolejlere adeta rakip olmalarını sağlayan bu donanımlı binalarının yapımında kendilerinden desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürleri Salih Kaygusuz olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarını sunduğunu ifade etti.