Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerine yönelebilecek muhtemel saldırıların bertaraf edilebilmesi, örgüt mensuplarının vatandaş üzerinde baskı ve tehdit oluşmasını önlenmesi ve örgüt mensuplarının tesirsiz hale getirilmesi maksadıyla, operasyonlara aralıksız olarak devam edilmektedir.

İlimiz Şenkaya ilçesinde halen devam eden Şehit J. Uzm. Çvş. Yakup Yılmaz, 18-26 operasyonunda 16 Temmuz 2018 tarihinde, 2017 yılı içerisinde eylem hazırlığı içerisinde iken etkisiz hale getirilen teröristlerin kullandığı değerlendirilen bir sığınak tespit edilmiştir.

Şenkaya ilçesi Köroğlu Mahallesi kırsalında bulunan sığınakta; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 g plastik patlayıcı, 12 adet elektrikli fünye, 2 adet piknik tüpü ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiş, Şenkaya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmaya devam edilmektedir.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca vatandaşlarımız can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla; ilgili mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde emniyet ve asayiş görevlerinin yerine getirilmesine kararlılık ve azimle devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

                                                                                                                             VALİLİK BASIN BÜROSU