Öğrenci Projesi kapsamında Şenkaya Göreşken Köyünde yapımı tamamlanan iki derslik İlköğretim Okulu ile Köroğlu Köyü’nde Camii ve Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Şenkaya ve Köy Federasyonu Başkanlığı, Bardız’a Aşık ‘Mevlüt İhsani’ heykelinin açılışının ardından, Göreşken Köyü’ne Danışma Kurulu Üyesi İş Adamı Ergün Şahin tarafından iki derslik İlköğretim Okulu, ile Öğretmen Lojmanı, Danışma Kurulu Üyesi İş Adamı Tekin Dursun’un Köroğlu Köyü’nde Camii, Taziye Evi açılışı düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışı yapılan İlköğretim Okuluna ‘Ergün-Sevinç Şahin’ ismi verildi. Törene, Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr Bingür Sönmez, Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, Belediye Başkanı Görbil Özcan, İlçe Kaymakamı Ömer Derici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Bulut, Şenkaya ve Köy Federasyonu Başkanı Şenyurt Topal, federasyon üyeleri, köy muhtarları, öğrenciler, öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Şenkaya ve Köy Federasyonu Başkanı Şenyurt Topal, “Bugünün çağına uygun daha modern bu gençlerin de daha iyi eğitime hakları var. İş adamı eğitim destekçisi değerli hemşerilerimiz Ergün Şahin, Tekin Dursun kardeşimizin destekleri ile Göreşken Köyümüze İlköğretim Okulu ile lojman, Köroğlu Köyüne Camii, Taziye Evinin yapımını tamamlayarak hizmete açmaktan onurluyuz, gururluyuz ve mutluyuz. Umuyorum bu bizim hepimize, bizim köyümüzden şehrimizden çıkan insanların hepsine örnek olur. Buradan çıkan öğrencilerde üstün başarılara imza atarlar ve onlarda dönüp köylerine, kimisi maddi kimisi manevi kimisi de eğitimiyle destek sağlar. Buradan en azından önce ülkesine, vatanına ve köyüne, ailesine hayırlı evlatlar çıkar. O hayırlı evlatlarda çıkar buralarda bir şeyler yaparlar diye ümit ediyorum. Emeği geçen Danışma Kurulu Üyelerimize, yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.