Açılış törenine Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı ve ER-ÇİM-SAN Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, Siemens ev aletleri satış direktörü Haluk Çelebioğlu, siyasiler, iş adamları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Kurdela kesimi sırasında kısa bir konuşma yapan Vali Okay Memiş mağazanın Erzurum’a hayırlı olması temennisinde bulunurken; “Makas kesmiyor, yatırım istiyor.” esprisiyle gülüşmelere neden oldu.

Görüşlerini aldığımız Siemens ev aletleri satış direktörü Haluk Çelebioğlu; “Türkiye'deki 81 deneyim mağazamızı açtık. Büyük metrede Siemens ürünlerinin deneyimlenmesi içi ve yöre halkına tanıtılması için çok güzel bir mağaza açmış bulunuyoruz. Buradaki yatırımcı mız Kürşat Bey ile beraber bunu çok teşekkür ediyorum Türkiye'de pazar Payı %8 de olan Siemens çok özel ürünlerle tüketicinin hayatını teknolojik açıdan tasarımsal yaklaşımlarıyla zevkli hale getiriyor. Hem satan açısından hem kullanan tüketici açısından da yaşamına değerli bir katkı sağlıyor. Bundan dolayı biz de Erzurum tüketicilerinin bu mağazayı ziyaret etmesini ve bu mağazayı ziyaret ederken ürünlerini deneyimlemesini tavsiye ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Erzurum'a güzel bir ses getirsin renk getirsin. Çünkü Erzurum halkı kaliteye ve güzel ürünlere layık bir halk, bundan biz çok mutluyuz.” Dedi.

 

Şen DTM işletmecisi yatırımcı Kürşat Şen ise mağazalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Siemens 187 yıldır beyaz eşya üreten Alman markası, tabi üretimi Türkiye'de de olan bir marka, İnşallah biz de bu markanın bayrağını daha yükseklere çıkartmaya gayret edeceğiz. Elimizden geldiği kadar daha fazla çalışacağız.”

 

Mağazadan ilk alışverişi yapan hizmet sektöründe işletmeleri bulunan işadamı Numan Torun oldu. Siemens markası ve Şen DTM ile igili düşüncelerini dile getiren Torun; “Benim elimde ayağımda çok bereketlidir. Burada satış rekorları kıracak. Kürşat kardeşimizeyeni iş yerinde Üstün başarılar bol kazançlar diliyorum.  Ankastre bulaşık makinesi aldım. Benim tüm beyaz eşyalarım Siemens markadır. Gerçekten verdiğiniz paranın kuruşuna kadar hak eden bir marka ve ürün başınız ağrımıyor. Pişirdiniz yemekten lezzetler oluşturup, zevkle yemenizi sağlıyor. Allah hayırlı etsin inşallah.” Dileklerinde bulundu.