Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 2010 yılında Kentsel Dönüşüm Planları içerisine aldığı alanlardan en büyüğü olan Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale süreci devam ediyor. Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa mahallelerinin tamamını, Narmanlı, Habibefendi mahallelerinin bir bölümünü içerisine alan 125 bin metrekare büyüklüğündeki alan 1300 adet binanın 103 milyon lira bedelle kamulaştırılmasıyla arsaya dönüştürüldü. Ali Korkut, başladıkları işleri nihayete erdirdiklerini hatırlatarak "Hacıcuma için özel bir çalışma yaptık. Proje hazırladık. Geçmiş Erzurum mahallelerini canlandıracak, düne özlem duyanların büyük rağbet göstereceği proje hazırladık. Tek ve çift katlı evler, yeniden canlanacak cumbalar, bahçeler, dar sokaklar belki de ihtiyacımız olanı, huzuru, komşuluk ilişkimizi bize geri getirecektir. Çok önem verdiğim Ufki şehir çabamıza Erzurumlu firmalarımızı bekliyorum. Gerekirse güç birliği yapsınlar, ama bu projede bize el versinler ve bu şaheserde imzaları bulunsun isterim. Biz inşaat yapmıyoruz, istiyoruz ki kendi firmalarımız iş yapsın" şeklinde konuştu.

 Yakutiye Belediyesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36. Maddesine göre kapalı teklif usulü ile Kat Karşılığı İnşaat yapımı için ihaleye çıktı.  İşin tahmini keşif bedeli m² fiyatı 734,57 TL (734,57 x 77.315,35 m² ) = TOPLAM: 56.793.537,00 TL' (KDV hariç) olarak belirlenmiş. İhale 30/10/2018 Salı günü saat 09.00.’da Yakutiye İlçe Belediyesi 3.Kat Meclis Salonu adresinde Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır. İhale Şartnamesi ile diğer evraklar Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü İhale Hazırlık servisinden temin edilebilecektir.

Geçici teminat miktarı toplam 1.703.806,11 TL’ olan ihale için aranan şart sektör deneyimi. Son 3 yıl içinde 30.000 m2 konut ve ticaret tipi yapıldığına dair iş deneyim belgesi isteniyor. Teklif mektupları en geç 26/10/2018 günü saat 16.00’ a kadar Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü İhale Hazırlık servisi teslim edilmesi isteniyor.  Ayrıca ihale şartları detaylı olarak www.yakutiyebel.tr adresinde yer alıyor.

 Ali Korkut, halkın rağbet göstereceği prestij proje

Belediye Başkanı Ali Korkut, yapılan araştırmaları hatırlatarak "Türkiye halkının yüzde 91,65’i bir-iki-üç katlı bahçeli-müstakil evlerde oturmak istemektedir. Ufki Şehir Hacıcuma halkımızın istediği arzuladığı kat yüksekliğine, bahçeli olma özelliğine sahip. Yine şehrin kadim mahalle kültürünü canlandırabilecek özellikler taşıması da değerli. Ufkî Şehir en temelde bir-iki ya da üç katlı bahçeli, müstakil konutlardan oluşan bir şehir kurgusu demektir. 1900-1950 yılları arasında Türkiye şehirlerinin kahir ekseriyeti, giderek yok olan, bahçeli-müstakil evlerden oluşmaktaydı. Biz, belediye olarak ufki şehre dönüşü tetikleyecek güzel bir işe imza atmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.