Vali Okay Memiş Başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı yapıldı. Valilik, Vali Münir Akkaya Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Zafer Aynalı, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, hastane başhekimleri, esnaf odaları ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Memiş, Koronavirüs risk haritasında Erzurum’un orta risk gurubunda olduğunu hatırlattı.

“Kurallara dikkat edilmez ise birkaç günde yüksek risk seviyesine çıkabiliriz” diyen Memiş, amaçlarının düşük riskli iller arasına girmek olduğu ifade ederek, denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

“İşyerlerimizin açık kalmasını istiyorsak kurallara harfiyen uymak zorundayız”

Mücadelenin ön safında yer alan görevlilere teşekkür ederek sözlerini sürdüren Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Artık biz bizeyiz. Göstereceğimiz performans risk haritasındaki yerimizi belirleyecek. Bundan önceki süreçte esnafımızı sürekli ikaz ettik. Ancak şunu gördük ki ilk başta kurallara riayet ediliyor. Daha sonra bir gevşeme oluyor. Eğer bir gevşeme olursa tekrar kapanma olacaktır. Kurallara uyulmazsa tekrar eski günlere dönebiliriz. İşyerlerimizin açık kalmasını istiyorsak kurallara harfiyen uymak zorundayız. Salgınla mücadele sadece vatandaşlarımızın insiyatifine bırakılacak bir mesele değil. Denetimlerimiz devam edecektir. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza, esnafımıza hiç istemesek de ceza yazmak zorunda kalacağız. Bunu esnafımızın işyerinin kapanmaması ve vatandaşımızın daha rahat etmesi için yapacağız.”

Vali Memiş, konuşmasının ardından katılımcılara söz vererek görüş ve önerilerini dinledi.