Kış ayları oldukça soğuk ve çetin geçen Erzurum’da yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için duyarlı insanlar seferber oluyor. Bazı vatandaşlar kırsalda dağlara, tepelere ekmek, yemek bırakırken, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ise şehir merkezindeki sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu noktalara bıraktıkları kedi, köpek mamalarıyla hayvanların hayata tutunmasını sağlıyor.

Alkışı hak eden insanlardan birisi de şüphesiz Mimar Berat Öztürk… Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesi, Plan – Proje Müdürü Mimar Berat Öztürk’ün bir buçuk yıl önce başlattığı yaban kuşlarını besleme hareketine, zamanla bütün belediye personeli destek oldu.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Berat Öztürk; “Ortalama bir buçuk yıldır kuşlara burada yem vermekteyiz, kar yağdığı zaman kuşların yemlerinin üstü kapanıyor. Kendi mobilya atölyemizde kuşlara 40’a kırk ölçülerinde yemlikler yaptırdık. İçerisine den, daha çok bizim evde kalmış kuru ekmeklerimizden getiriyoruz. Diğer personellerden alıştılar şu an buna, kuru ekmekleri ufalıyoruz, kuşlara atıyoruz. Serçeler, kargalar ve güvercinler geliyor. Belediyemizin çatısında rezistans bulunduğundan dolayı kuşlar genelde burayı tercih ediyor. Sabahları kahvaltılarını veriyoruz bir de saat: 16:00’ya doğru yemliyoruz karınlarını doyuruyorlar. Kısacası kuşları bayağı alıştılar bizlere…”dedi.

Biz de Karbeyaz Medya ailesi olarak başta Mimar Berat Öztürk olmak üzere, bütün Yakutiye belediyesi personelini bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyor, herkese örnek olmasını temenni ediyoruz.