Dünya Büyüme Oranının üstünde çıkacağız!
Aydemir, “Büyüme oranı ülkemizin iktisadi vasatının sıhhatini ifade etmektedir.” Diyerek şunları söyledi, “Beklenen yüzde 4’lük rakamın dahi üstünde bir büyüme gerçekleşti. Bunun anlamı istihdam oranlarında da, iyileşmelerin yaşanacağıdır. Uzmanlar 2017 yılı için dünya büyüme oranının yüzde 2.3 ile yüzde 3’ler düzeyinde olacağını gösteriyor. Biz yakaladığımız bu büyüme trendini muhafaza edebilirsek bu oranın çok üstünde bir büyümeyi yakalamış olacağız.” dedi.
Enflasyon tekrar tek hanelere gerileyecek
Açıklanan Mayıs Ayı Enflasyon değerlerine de değinen Aydemir, “Nisan ayında açıklanan değerler 2008 Ağustos ayından sonra zirve yapmış rakamlardı. Mayıs’ta iniş trendine girildiğine dair değerler açıklandı. Enflasyon’da yaşanan yükselme istidadı, yaz aylarında aşağı inecek. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek Bey’in de altını çizdiği mevsim normallerine inecek açıklamalarını Merkez Bankamızda destekliyor. Dahası bağımsız iktisadi değerlendirme kuruluşları da, yıl sonu itibariyle enflasyon oranının yüzde 10’un altına ineceğini gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.
İhracatta Cumhuriyet Tarihinin rekorunu kırdık!
TİM verilerine bakılmasını, Mayıs ayı ihracatı yüzde 5.87 artışla 13 milyar 412 milyon’a ulaştığına da vurgu yapan İbrahim Aydemir, “Bu rakam bütün bir cumhuriyet tarihinin rekoru anlamınadır. Yine ilk 5 aydaki ihracat geçen yıla nisbetle yüzde 8 artışla 67 milyar 92 milyon dolar olmuştur.” Dedi.
Bütün bu olumlu ekonomik gelişmelerin yanı başımızda yaşanan ve uzun yıllara yayılan olumsuzluklara rağmen olduğuna da vurgu yapan Aydemir daha sonra şunları söyledi. “ Bakınız, Suriye’ye yaptığımız insani yardımlar 25 milyar dolarlar seviyesine ulaştı. Buna AB’nin katkısı sadece 750 milyon avro olmuştur. Yani bizim yaptığımızın yüzde 3’ü bile değildir. Bütün dünyanın yaptığı yardım bizimkinin yüzde 5’i seviyesindedir. Bütün bu öngörülemeyen harcamalara rağmen geldiğimiz nokta, Cenab-ı Hakkın inayeti ve hükümetimizin basiretli yönetim tarzıyla ortaya çıkmaktadır.”
Katar Krizi izah edilemez
Katar’a “terörü desteklediğine dair yakıştırmalar gerekçesiyle bazı Arap Ülkelerinin tavrını da eleştiren AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Trajı komik bir hadiseyle karşı karşıyayız. Terörü kimlerin, hangi ülkelerin desteklediği gün gibi aşikarken Katar’ın hedef yapılması başka maksatları içinde barındırmaktadır. AB ülkelerinin terörü finanse ettiğini bilmeyen yok. Bunu saklama gizleme gereği dahi duymadan yapıyorlar. Teröristlerin kullandıkları her neviden malzeme AB menşeli. Silahları öyle, yaşam malzemeleri öyle, giyecekleri, yiyecekleri hep AB’den. STK’lar kanalıyla terör örgütüne maddi kaynak aktardıkları da her türlü belgeyle ispat ediliyor. Bakınız Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya Başbakanı Merkel’e 4.500 dosya teslim etti. Bugüne kadar 1 tane dahi o dosyalardan hukuki takip söz konusu olmamıştır.” notunu düştü.