Şehrin ekonomisine yön veren, üretim ve istihdama sunduğu katkıların yanı sıra istişare kültürünü önemseyerek yöneticilere kapılarını açan MÜSİAD Başkanı ve üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Orhan, belediyecilikte önceliklerinin istişareye dayalı bir hizmet anlayışı olduğuna vurgu yaparak, “4 yıllık hizmet süremizi geride bırakmaya hazırlanırken, hizmet bağlamında elde ettiğimiz başarının en önemli ayağını istişare toplantıları oluşturmaktadır. Bu kapsamda başta hemşehrilerimiz olmak üzere, toplumun her kesimiyle, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarıyla istişareye dayalı toplantılar gerçekleştiriyoruz. MÜSİAD’da da şehrimizin ekonomisine yön veren işadamı ve girişimcilerle bir araya gelerek, yaptığımız çalışmaları ve hizmetleri paylaşmak bizim için gurur vesilesi oldu. Şehrimizin ekonomisine katkı sunan, üretim ve istihdam için çırpınan her müteşebbis başımızın tacıdır.” dedi.
ILICA ETAPLAR HALİNDE DÖNÜŞÜYOR
Kentsel dönüşüm hamleleri, park bahçe düzenlemeleri, sosyal ve kültürel belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Orhan, kentsel dönüşümde Ilıca’nın etaplar halinde dönüşümünün gerçekleştiğini ve 340 konut 114 işyerinin tamamlandığını söyledi. TOKİ ile işbirliği içerisinde ve etaplar halinde ilçenin dönüşümünün gerçekleştiğini kaydeden Başkan Orhan, “İnanıyorum ki, Ilıca bu dönüşümünü tamamladığında, termal turizm merkezi vizyonuna Erzurum’un en güzel yaşam merkezi vizyonunu da ekleyecektir. Tüm çabalarımız ve çalışmalarımız bunun içindir. İnşallah hemşehrilerimizin desteği ve duasıyla da bu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.
PARK BAHÇE VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ
İlçeye 25 bin metrekarelik mesire alanı, 4 dönüm alan üzerine kurulu oyun havuzlu park ve 5 adet yeni park kazandırdıklarının da altını çizen Başkan Orhan, “İlçemizi sadece Erzurum’un değil, bölgenin mesire alanı haline getirecek önemli bir yatırım yaparak 25 bin metrekarelik dev mesire alanını tamamladık. Erzurum’da bir ilk olacak ve yaz aylarında hizmet verebilecek oyun havuzlu parkımız önünüzdeki yaz sezonunda çocuklarımızın vazgeçemediği bir oyun alanı olacak. Bunun yanında beş adet yeni parkla birlikte ilçemizdeki tüm parklarda kapsamlı bir peyzaj çalışması yaparak halkımızın hizmetin sunduk. İlçemize yeni parklar ve sosyal yaşam alanları kazandırma noktasında da çalışmalarımız ve girişimlerimiz sürüyor. Gördüğümüz her metrekareyi, halkımızın nefes alacağı yeşil alana ve sosyal yaşam alanına çevirmek de en önemli önceliğimizdir.” ifadelerini kullandı.
Orhan Ilıca’da yapımı tamamlanan hizmet binası ve kültür merkezinin de çok kısa bir sürede hizmete sunulacağını ifade etti.
SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF BELEDİYECİLİK
Sunumunda sosyal, kültürel ve sportif belediyecilik alanında yaptığı hizmetlere de değinen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, ilçede eğitime yönelik yatırımları da çok önemsediklerini, bu minvalde ilçedeki okulların fiziki imkanlarından öğrencilerin eğitim materyali ihtiyacına kadar bir çok destek sunduklarını vurguladı. Sosyal belediyecilik anlamında mesleki eğitim ve hobi kurslarına önem verdiklerine işaret eden Başkan Orhan, zaman zaman girişimcilik kurslarının yanı sıra şehrin kültürüne hizmet eden başta bar olmak üzere çeşitli kurslar düzenlediklerini belirtti. Ilıca’nın termal turizm kimliğini ön plana çıkaracak Çermik Festivali’ni de geleneksel hale getirdiklerinin altını çizen Başkan Orhan, ilçenin tanıtımının yapıldığı, tabii ve doğal güzellikleri ile potansiyellerinin ön plana çıktığı Çermik Festivali’nin 2018 yılında üçüncüsünü düzenlemek adına çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
AZİZİYE’NİN HER KÖŞESİNDE HİZMET VAR
4 yıllık görev süresini geride bırakmaya hazırlanırken, yapılan çalışmalara ve hizmetlere bakıldığında önemli mesafe kat ettiklerini ifade eden Başkan Orhan, şunları söyledi: “Dadaşkent ve Ilıca’nın yanı sıra 69 adet mahalle statüsündeki köyümüze hizmet üretiyoruz. Hizmet vizyonumuzun temelinde olan ve ak belediyeciliğin ana temasını oluşturan ‘önce insan’ ilkesiyle elimizden geldiği kadar ulaşılmadık el, hizmet girmemiş mahalle bırakmamaya gayret gösteriyoruz. İlçe merkezlerinde olduğu gibi bu 69 adet mahalle statüsündeki köyümüzde de ihtiyaca binaen yaptığımız çalışmalar var. Hemşehrilerimizin taleplerine göre, muhtarlarımızla istişare ederek köylerimizin öncelikli ihtiyaçlarını gideriyoruz. Köy konağı, taziye evi, imam evi, çoban evi, çocuk parkları, tuvalet vb. ortak talep ve ihtiyaçların giderilmesi için azami gayret gösteriyoruz.”
AZİZİYE İÇİN GÜZEL HEDEFLERİMİZ VAR
Aziziye için güzel hedeflerinin ve projelerinin olduğuna da işaret eden Başkan Orhan, “Biz hemşehrilerimize hizmet etmekten, onların dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle mutlu olmaktan keyif alıyoruz. Bizim hedeflerimiz büyük. 4 yılda önemli hizmetler yaptık, ama bunları yeterli görmüyoruz. Daha yapacağımız çok iş var. Ekibimizle birlikte ilçemizi sorunları çözülmüş, daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Aziziye özlenen ilçe kıvam ve kalitesini yakalama yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
BAYIR’DAN TEŞEKKÜR
MÜSİAD Başkanı Taner Bayır da, Başkan Orhan’a davetlerine icabet ederek, yaptığı kapsamlı sunum için teşekkür etti. Aziziye’nin Erzurum’un giriş kapısı olması nedeniyle yapılan hizmetlerin ve çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Bayır, “Belediye başkanımızın çalışmalarını görsel sunum eşliğinde görme fırsatı bulduk. Şehrimize değer katan, gelişip güzelleşmesine katkı sunan herkes, her yönetici bizim için kıymetlidir. Bu değerli çalışmaları ve Aziziye ilçemize katkıları için de belediye başkanımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.