Edinilen bilgilere göre Erzurum'un Tortum ilçesi'nde mezbahane yanında bulunan bir ahırdan gelen tuhaf hayvan sesleri çevredekilerin dikkatini çekti. Ahırın kapısını açan vatandaşlar, içler acısı manzarayla karşılaştı. 40-50 civarında büyükbaş hayvandan bazısı yerde hareketsiz yatarken, bazısı da yattığı yerde inliyordu. İneklerden birisi ise başlayan doğumun yarısında ölüp kalmıştı. Hayvanların zehirlendiğini düşünen vatandaşlar hayvanların sahibini bulmaya çalıştı ve jandarmayı durumdan haberdar etti.

Olay yerine gelen jandarma ahırda telef olan hayvanları dışarıya çıkardı ve inceleme başlattı. Çok sürmeden olayın nedeni anlaşıldı. İddiaya göre ortağının kendisine güvenerek hayvanları teslim ettiği, bakımları için de ayrıca para alan G.Ö hayvanlara yaklaşık 15 gündür yemeleri için hiç birşey vermemişti. 50 civarındaki büyükbaş hayvandan 22 tanesi bu vicdansızlık nedeniyle telef oldu. Geriye kalanların ise durumu çok iç açıcı değil. 

Telef olan hayvanların içinde bir de eşek bulunuyor. olayla ilgili soruşturma sürerken İnsanlıktan nasip almamış bakıcıya nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu.