Olay Pazar günü saat: 14:30 sıralarında Erzurum'un Yakutiye İlçesi, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarda bir şahsın Aliravi Caddesi'nde banka atm'sinin ekranını kırarak bir bayanı darp ettiği ve Yakutiye Belediyesi'ne doğru ilerlediği söyleniyordu. Haber merkezi, hem Aliravi caddesi hemde şüphelinin gidiş istikametine ekipleri seri bir şekilde sevk etti. 

155 Hattına Saldırgan şahsın Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan özel bir bankanın camını kırmak suretiyle içeriye girdiği ve silahlı olduğu yönünde yeni bir ihbar geldi. Haber merkezi dikkatli ve duyarlı bir şekilde yaklaşılarak, önce vatandaşın can güvenliğinin sağlanması, sonra saldırganın etkisiz getirlmesi konusunda sevkettiği çok sayıda ekibe uyarıda bulundu.

Çok kısa sürede olay yerine intikal eden polis ekipleri, profesyonelce hareket ederek, saldırgan dahil hiç kimsenin burnu bile kanamadan şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan şahıs ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü.

Haftasonu olması nedeniyle bankanın boş olması büyük bir şans olarak değerlendirilirken, Her zaman olduğu gibi, meraklı vatandaşların kimisi cdep telefonlarıyla olayı kaydetti kimi ise film izler gibi seyretti.