Olay bugün saat: 11:00 sıralarında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 18 yaşındaki M.E.G. kız arkadaşından ayrıldı. Durumu bir türlü kabullenemeyerek bunalıma giren genç intihar etmeye karar verdi. Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH)’ın en üst katına giderek pencereden çatı katına tırmanan genç Hastanenin isminin yazılı olduğu tabelanın yanından aşağıya sarktı. Çatıdaki genci fark eden güvenlik görevlileri durumu yetkililere bildirdi. Çok geçmeden olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi.

 

 

M.E.G.’yi atlamaktan vazgeçirmek için müzakereci polis çatıya çıkarken, itfaiye ekipleri de gencin atlama ihtimaline karşı atlama yatağı açtı. Yasal yükümlülükleri gereği telefonla M.C.G.’nin babasını arayarak olaydan haberdar etmek isteyen göreviler aldıkları cevap karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Oğlunun çatıdan atlayacağını duyan baba; “Bana ne? Atlarsa atlasın.” Dedi.

Bir türlü atlamaktan vazgeçmeyen M.E.G.’yi ikna edemeyeceğini anlayan polis memuru büyük bir ustalıkla önce gencin dikkatini başka yöne çekti sonra da ani bir refleksle yakalayarak beraberindekilerin de yardımıyla teras kısmına aldı. Genci yakalayarak intiharını önleyen polis memuru olayı izleyen kalabalık tarafından alkışlandı.

Sağlık kontrolü yapılan ve psikolojisinin bozulduğu tespit edilen 18 yaşındaki M.E.G. tedavi edilmek üzere psikiyatri servisine yatırıldı.